Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
-->

Traumahelikopter ingezet voor vermiste duiker

Toegevoegd: 16-04-2005, 20.57 uur
Door: Omroep Tholen

GORISHOEK - De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag massaal uitgerukt voor een vermiste duiker bij de duikplaats Gorishoek, ten zuidwesten van Scherpenisse.


De vermiste persoon is een Belgische man van 19 jaar oud. De duikers raakten op dertig meter onder water in de problemen. Rond tien voor half vier begon de reddingsactie met brandweerkorpsen, politie, ambulance en de Koninklijke Reddingsmaatschappij.

Naast het duikteam van de brandweer Tholen waren er twee reddingboten ter plaatse. Het duikteam van de brandweer ging het water niet in vanwege de te lage watertemperatuur. Een boot van Rijkswaterstaat was aanwezig als duikplatform en hielp een helikopter met het zoeken vanuit de lucht.

De buddy van de vermiste duiker kon op eigen kracht aan wal geraken. Hij is met verschijnselen van de caissonziekte per ambulance naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht. De zoekactie naar de vermiste duiker bij Gorishoek werd zaterdagavond rond kwart over zeven gestaakt. Zondag gaan duikers proberen de man alsnog te vinden.

Afgelopen donderdag en vrijdag kwamen er ook al duikers in de Oosterschelde in de problemen.

-->

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren