Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 52 km

Man verwondt speurhond politie

Toegevoegd: 10-04-2012, 08.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
'S-HEERENHOEK - Een 32-jarige man uit de gemeente Borsele heeft maandagavond een speurhond van de politie verwond. De man is aangehouden.

Omdat er de laatste tijd veel koper werd gestolen bij een bedrijf aan de Heinkenszandseweg in 's-Heerenhoek, werd het bedrijf extra in de gaten gehouden door beveiligers. Die zagen maandagavond rond 23.15 uur een verdacht persoon op het bedrijfsterrein lopen. De Zeeuwse politie werd hierop meteen ingeschakeld.


Agenten kwamen ter plaatse bij het bedrijf en zijn direct op zoek gegaan naar de verdachte. Ook een politiehond en zijn geleider kwamen ter plaatse om de dief op te sporen. De politiehond is een nabijgelegen boomgaard ingelopen en trof daar een geurspoor aan. Hij is verder gelopen door de boomgaard en stak hierna een akker over. Uiteindelijk vond de hond de verdachte. Hij had zich verstopt in een sloot.

Tussen de verdachte en de hond ontstond een gevecht, omdat de man niet wilde meewerken aan zijn aanhouding. Zowel de man als de hond raakten hierbij gewond. De man liep verwondingen op aan zijn armen en benen. De hond raakte gewond aan zijn oor, omdat de verdachte vermoedelijk met een scherp voorwerp een stukje oor van de hond afsneed.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij behandeld aan zijn verwondingen door een arts. De politiehond is naar de dierenarts gebracht. Ook zijn verwonding is behandeld.

De hondengeleider gaat aangifte doen tegen de aangehouden verdachte, omdat deze zijn hond verwond heeft. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag verder gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bert (11-4-2012 om 14:17)
@Piet en Peter. Ik hoop dat jullie een "grapje" maakten om reacties uit te lokken. Nou,dat is gelukt. En nu weer gewoon je verstand gaan gebruiken. En mocht je geen verstand hebben,dan zou ik vragen om bij mij eens koper te komen stelen. Dan hebben we een goed gesprek, en ik heb geen hond.
Roos (11-4-2012 om 08:06)
Knappe hond, veel sterkte, goed werk!! dief; dat wordt een weekje pingpongen in torentijd en dan kun je weer verder met waar je mee bezig was, helaas.
Woef (11-4-2012 om 00:45)
Wilde eigenlijk reageren toen ik het commentaar van Piet las, maar bij verder lezen kwam ik er achter dat er al heel veel hem voor idioot verklaard hadden. Nou Piet, je weet hoe er over je gedacht wordt en mijn mening verschilt daar niet van. @Peter, ga eerst eens studeren voor je reageert.
Ow (10-4-2012 om 23:04)
@Jaah: Volgens mij heeft de politie in zeeland geen speurhonden!! Volgens mij trainen de politiehonden op pakwerkers en kunnen ze een beetje speuren. Dus jou opmerking slaat nergens op. Ik zou eens naar een training gaan, dan kun je het zelf zien, voordat je van die loze opmerkingen plaats.
Pippa (10-4-2012 om 21:40)
Bigbag wat heb ik gelachen om je reaktie ik zag het helemaal voor met pek en veren!!!!!!!!!!!!!!hi,hi,hi.
Jolanda (10-4-2012 om 17:48)
Goed werk politie & Holiday Security!
Cookie-instellingen beheren