Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man verwondt speurhond politie

Toegevoegd: 10-04-2012, 08.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
'S-HEERENHOEK - Een 32-jarige man uit de gemeente Borsele heeft maandagavond een speurhond van de politie verwond. De man is aangehouden.

Omdat er de laatste tijd veel koper werd gestolen bij een bedrijf aan de Heinkenszandseweg in 's-Heerenhoek, werd het bedrijf extra in de gaten gehouden door beveiligers. Die zagen maandagavond rond 23.15 uur een verdacht persoon op het bedrijfsterrein lopen. De Zeeuwse politie werd hierop meteen ingeschakeld.


Agenten kwamen ter plaatse bij het bedrijf en zijn direct op zoek gegaan naar de verdachte. Ook een politiehond en zijn geleider kwamen ter plaatse om de dief op te sporen. De politiehond is een nabijgelegen boomgaard ingelopen en trof daar een geurspoor aan. Hij is verder gelopen door de boomgaard en stak hierna een akker over. Uiteindelijk vond de hond de verdachte. Hij had zich verstopt in een sloot.

Tussen de verdachte en de hond ontstond een gevecht, omdat de man niet wilde meewerken aan zijn aanhouding. Zowel de man als de hond raakten hierbij gewond. De man liep verwondingen op aan zijn armen en benen. De hond raakte gewond aan zijn oor, omdat de verdachte vermoedelijk met een scherp voorwerp een stukje oor van de hond afsneed.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij behandeld aan zijn verwondingen door een arts. De politiehond is naar de dierenarts gebracht. Ook zijn verwonding is behandeld.

De hondengeleider gaat aangifte doen tegen de aangehouden verdachte, omdat deze zijn hond verwond heeft. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag verder gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bigbag (10-4-2012 om 17:39)
HULDE !!!! Nou die knakker nog aan een schandpaal langs de weg bij dat bedrijf voor een paar dagen. Daarna in pek met veren door het dorp klaar !!!!
Jaah (10-4-2012 om 17:34)
Jammer, maar ook een politiehond is maar een beest voor de wet. materiaalschade is alles wat ze kunnen claimen. de verdachter daarintegen kan wel eindeloos procederen met onnodig geweld wat is toegepast. honden zijn ook om te speuren en geen aanvalswapen. dieren misbruik van de politie zelf dus.
Mooi man (10-4-2012 om 15:36)
Als is de dief nog zo snel, de politiehond achterhaald hem wel....!!!!
F (10-4-2012 om 15:30)
@piet; als je stil blijft liggen doet een pakwerkhond niks hoor. Die reageert pas als je ervandoor wilt gaan, zo is ie opgeleid nl...;-) "...de man wilde niet meewerken aan zn aanhouding..." > humor! Hoop dat ie er een paar mooie littekens aan overhoud, ga maar werken voor je centen, p.k! mvg,f
AZ (10-4-2012 om 15:07)
Nee jongens, niet de man zijn oor afsnijden....... wordt hij straks nog beroemd als de tweede Vincent van Gogh. Moeten we niet hebben. Sterkte met de hond!
Anne (10-4-2012 om 14:46)
Piet?ja hoor zo komen we er wel,jij hebt gevoel voor rechtvaardigheid niet gewoon meer.......pfff Piet Piet die ziet het niet....
Cookie-instellingen beheren