Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 9 km

Man verwondt speurhond politie

Toegevoegd: 10-04-2012, 08.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
'S-HEERENHOEK - Een 32-jarige man uit de gemeente Borsele heeft maandagavond een speurhond van de politie verwond. De man is aangehouden.

Omdat er de laatste tijd veel koper werd gestolen bij een bedrijf aan de Heinkenszandseweg in 's-Heerenhoek, werd het bedrijf extra in de gaten gehouden door beveiligers. Die zagen maandagavond rond 23.15 uur een verdacht persoon op het bedrijfsterrein lopen. De Zeeuwse politie werd hierop meteen ingeschakeld.


Agenten kwamen ter plaatse bij het bedrijf en zijn direct op zoek gegaan naar de verdachte. Ook een politiehond en zijn geleider kwamen ter plaatse om de dief op te sporen. De politiehond is een nabijgelegen boomgaard ingelopen en trof daar een geurspoor aan. Hij is verder gelopen door de boomgaard en stak hierna een akker over. Uiteindelijk vond de hond de verdachte. Hij had zich verstopt in een sloot.

Tussen de verdachte en de hond ontstond een gevecht, omdat de man niet wilde meewerken aan zijn aanhouding. Zowel de man als de hond raakten hierbij gewond. De man liep verwondingen op aan zijn armen en benen. De hond raakte gewond aan zijn oor, omdat de verdachte vermoedelijk met een scherp voorwerp een stukje oor van de hond afsneed.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij behandeld aan zijn verwondingen door een arts. De politiehond is naar de dierenarts gebracht. Ook zijn verwonding is behandeld.

De hondengeleider gaat aangifte doen tegen de aangehouden verdachte, omdat deze zijn hond verwond heeft. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag verder gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Esther (10-4-2012 om 13:10)
Vooralsnog is de man nog altijd een verdachte en reken maar dat je je jezelf verdedigt als je door zo 'n hond gepakt wordt,wellicht hadden de agenten in moeten grijpen.Zielig voor de hond zonder meer maar ik zou ook in paniek raken.
Piet (10-4-2012 om 12:30)
Dus de hond mag wel iemand bijten,en als iemand iets terug doe niet....VREEMDE TOESTAND...
Harry (10-4-2012 om 11:51)
Het is heel eenvoudig, de hond goed behandelen en die dief NIET behandelen. Tenslotte heeft hij er zelf om gevraagd. Die vent zou beter eens gewoon moeten gaan werken. Krijgt tie misschien ook nog een pensioentje en heeft hij geen tijd om te jatten.Maar ja, hij staat zo weer op straat en dan....!!
Peter (10-4-2012 om 11:49)
Wie is hier nou de dierenbeul, de agent of de verdachten? ik snap niet dat ze honden in zetten voor zulke acties, zijn ze zelf niet mans genoeg om de verdachten op te pakken, als mijn hond iemand pak omdat hij inbreek , wordt hij afgemaakt, dus dit snap ik niet
Logica (10-4-2012 om 11:46)
Risico van het vak, zowel voor de dader alswel voor de hond.
Mikkie (10-4-2012 om 10:27)
Schandalig !!!!! Vuile dierenbeul als je zo stoer bent om te gaan lopen jatten moet je er ook op rekenen dat je een keer gepakt wordt Ik zou persoonlijk het liefst een stuk van jou oor afhakken maar ja.... dat mag natuurlijk niet hoop dat het weer beter gaat met de hond Hij is hier DE HELD
Cookie-instellingen beheren