Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Verwaarloosde paarden weggehaald

Toegevoegd: 25-04-2012, 14.40 uur
Er werden 25 paarden weggehaald wegens ernstige verwaarlozing.
Er werden 25 paarden weggehaald wegens ernstige verwaarlozing.
© Foto: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Door: Roland de Jong

THOLEN - Op Tholen heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) samen met de gemeente Tholen bij een paardenfokker 25 paarden weggehaald wegens ernstige verwaarlozing en elders ondergebracht. De paarden zijn zwaar ondervoed en slecht verzorgd. Tegen de fokker is proces-verbaal opgemaakt.

De paardenfokker ging al eerder in de fout en heeft toen een proces verbaal gekregen. Bij een hercontrole op dinsdag 24 april blijkt dat 25 van de 50 paarden dusdanig mager zijn dat er sprake is van ondervoeding. Ook de huisvesting op deze fokkerij, is niet geschikt voor het houden van deze hoeveelheden paarden. De overige paarden kunnen blijven. De fokker blijft onder toezicht van de NVWA staan.


Na overleg met de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn de paarden overgebracht naar een opvangadres waar ze de nodige diergeneeskundige zorg en voeding krijgen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jordy (25-4-2012 om 19:44)
25 ondervoede paarden halen ze weg en de andere 25 mogen blijven ? Jaaaja. En wanneer worden die dan weg gehaald..? Ook pas als ze ondervoed zijn zeker...? Alles weg halen, toko sluiten en fokker de bajes in voor ernstige dierenmishandeling.!!!!
Barracuda (25-4-2012 om 19:43)
Dit is al de tweede keer bij die (fokker) je zou er bijna een U tussen zetten. Dat dit maar door blijft gaan, ja, onder toezicht? Wanneer? Een keer in het jaar ofzo. Weghalen al die paarden en die man voorgoed uitsluiten, als het om dieren gaat!
Piet (25-4-2012 om 19:13)
Ze hadden al de paarden mee moeten nemen,hij gaat toch weer in de fout. Het was met de schapen ook zo. Zulke mensen zouden geen beesten mogen houden.
Boze lezer (25-4-2012 om 17:58)
En dan gaan ze rustig afwachten tot die andere 25 ook ernstig ondervoed zijn, vooraleer ze die ook weghalen???
Cora (25-4-2012 om 17:50)
Die andere paarden moeten ook weg.Je kan er op wachten dat dat weer gebeurt. Die fokker heeft geen gevoel in zijn donder.Gaat bij die gast alleen maar om de euro's.... schandalig...
Roel (25-4-2012 om 17:25)
Ik kan hier niet tegen. Ik heb er echt een hekel aan als iemand dieren mishandelt of verwaarloost. Hopelijk komen de paarden er weer bovenop.
Cookie-instellingen beheren