Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand bedrijfspand Yerseke

Toegevoegd: 22-05-2012, 01.28 uur
Door: Roland de Jong
YERSEKE - Aan de Industrieweg in Yerseke heeft vannacht een grote brand gewoed in een bedrijfspand.

Het vuur woedde bij champignonnenbedrijf Scelta en werd rond middernacht ontdekt. Er werd al snel opgeschaald en toen de eerste brandweerwagen ter plekke kwam werd het sein "grote brand" gegeven. Er werden drie blusvoertuigen en een ladderwagen ter plekke gestuurd. Ook stond een ambulance stand-by. Niemand raakte gewond.


Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland ontstond de brand in een bakoven. Onder meer de olie uit de bakoven vatte vlam. Daarom werd er ook geblust met schuim. Door de inzet van het blusschuim nam de temperatuur af en kon de brand worden gedoofd. Rond 01.00 uur, een uur na de eerste melding, kon het sein brand meester worden gegeven.

De brandweer liet rond 01.15 uur weten dat zij nog enige tijd nodig had om na te blussen en de bedrijfshal te ventileren. De exacte oorzaak van de brand is niet bekend. Ook is er nog geen informatie over de ontstane schade.

Bij het bedrijf aan de Industrieweg heeft overigens al vaker brand gewoed. Half juni 2010 woedde er ook al een grote brand. In april 2009 woedde er ook al brand. Toen ontstond er ook brand bij de bakoven.

Zie ook:
- Grote brand bij bedrijf in Yerseke (12-06-2010)
- Middelbrand bij bedrijf Yerseke (16-04-2009)


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bakovenoperatortje (22-5-2012 om 06:31)
Dit is typisch een gevalletje van een binnen bakovenbrandje, aangekoekte resten produkt smeulen lang na en gaan over in vlammen. Dit is bij bedrijven met bakovens erg bekend
Cookie-instellingen beheren