Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto ongeluk Vlissingen reed door

Toegevoegd: 20-06-2012, 20.17 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De auto die vanochtend in Vlissingen betrokken was bij een botsing reed na het ongeluk door. Dat meldt de politie.


De aanrijding vond rond 09.10 uur plaats op de kruising President Rooseveltlaan - Mercuriusweg. Na de botsing klaagde de scooterrijder over pijn in de heup. Zodoende werd er een ambulance opgeroepen.

De 17-jarige bestuurder van de snorfiets uit Oost-Souburg reed volgens de politie tegen het verkeer in over het fietspad aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Op de kruising met de Mercuriusweg kreeg hij geen voorrang van een voor hem van links komende donkere personenauto.

Door de aanrijding kwam de snorfietser ten val. Hij hield aan de aanrijding een zwaar gekneusde rib en blauwe plekken over. Zijn snorfiets raakte vernield. De personenauto reed na de aanrijding door in de richting van de Nieuwe Vlissingseweg.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Vlissingen of op telefoonnummer 0900-8844.

Zie ook:
- Botsing scooter en auto Vlissingen (20-06-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WANDELAAR (21-6-2012 om 15:33)
Dat de scooterrijder aan de verkeerde kant van het fietspad reed doet er niet toe. Hij reed op een voorrangsweg. Hier heeft alle verkeer voorrang. Als de automoblilist voor de haaientanden had gestopt had hij de scooter aan zien komen en had niets aan de hand geweest.
Vlissinger (21-6-2012 om 14:26)
@Bianca, je begrijpt dat? slechte instelling, de jongen had z'n nek kunnen breken en dan laat je hem liggen? zo zie je maar wie de goede chauffeurs zijn, we zijn allemaal verzekerd dus voor kosten hoeven we al niet bang te zijn. En toch rijdt men door? hopeloze mensen zijn dat, rijbewijs innemen.
Vlissinger (21-6-2012 om 14:24)
Mensen de regel is: voorrang verlenen aan bestuurders op de kruisende weg, daarbij staat niet van welke kant OF dat ze de persee de juiste rijrichting moeten volgende. je moet altijd links/rechts kijken. de automobilist is wettelijk gezien fout en verliest dit. beterschap een de scooterrijder
Desiree (21-6-2012 om 13:41)
De scooterrijder (overigens mijn zoon) had inderdaad niet tegen het verkeer in mogen rijden (met 20km/u) maar zoals Piet al aangaf is de situatie op de plaats van het ongeval heel onduidelijk. Ik vind de reactie van Bianca nogal kortzichtig. Doorrijden na een ongeval is een nl. een misdrijf.
Anoniem (21-6-2012 om 13:37)
Ik weet niet of jullie daar weleens gefietst hebben, dan autos voorrang, dan fietsers. als je daar rechts rijdt, kan je oversteken en staat niks aangegeven dat dat niet mag. als je bent overgestoken staat er nog niet dat het één richting is. als er haaientanden staan verleen je voorrang aan iedereen
Fietser (21-6-2012 om 13:32)
De autobestuurder is erg fout, wegrijden bij een ongeval. Al is de snorfietser ook wel fout, dan nog had ie voorrang moeten krijgen. Fietser/snorfietser voorrang op v uit de zijweg. Staan haaientanden. de bebording is in orde. Het fietspad is te smal voor 2-richtingen @piet www.vriendelijkverkeer.nl
Cookie-instellingen beheren