Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hennepplanten in tuinen Reimerswaal

Toegevoegd: 15-08-2012, 20.38 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Naar aanleiding van twee meldingen heeft de politie woensdag in Rilland en in Kruiningen bij 7 woningen in totaal 35 hennepplanten in beslag genomen. De planten stonden in de tuinen.

In Rilland ging het om vier woningen aan de Adriaan Buteijnweg, één woning in de Steenvlietstraat en één woning op de Hoofdweg. In Kruiningen betrof het een woning in de Hugo de Grootstraat.


In een van de tuinen op de Adriraan Buteijnweg stonden 12 planten. De eigenaar hiervan kreeg een proces-verbaal. In de andere 6 tuinen stonden 5 of minder planten. De eigenaren hiervan deden afstand en worden daarom niet vervolgd. Alle planten werden vernietigd.

Het is niet toegestaan om (thuis) wietplanten of hennepplanten te telen. Bij een hoeveelheid van 5 planten of minder wordt aangenomen dat er geen sprake is van beroepsmatig of bedrijfsmatig handelen. Deze situatie wordt gelijk behandeld als die waarin sprake is van een geringe hoeveelheid, bestemd voor eigen gebruik. Bij ontdekking doet de eigenaar afstand van de planten en wordt er meestal niet verder vervolgd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (16-8-2012 om 08:17)
Zoals het bericht al schrijft: het mag niet, en als je het toch doet, je wordt gesnapt, en je doet vervolgens er direct afstand van, dan wordt je niet strafrechtelijk vervolgd.
Retteket (16-8-2012 om 06:21)
Wat een onbedaarlijk onzinnige actie van de politie. En wat ben je een hufter om voor een paar van die plantjes bij je buren de politie te bellen.
Jos (16-8-2012 om 02:52)
Goh, dan mogen ze in Vlissingen (Bloemenbuurt) ook eens in de tuinen kijken ,staat genoeg als ik zo eens door de brandgangen loop.De woningbouw doet er in iedergeval niks tegen!
Herman brood (16-8-2012 om 01:26)
Waarom nog kweeken als je ook gewoon kan kopen in de shop.
Tom (15-8-2012 om 23:08)
Tot 5 planten is bij wet veboden, maar wordt gedoogd. Daarom niet bestraft, maar omdat het verboden is worden de planten wel weggehaald. Tevens mag het niet in de tuin, hennep zaait zich makkelijk uit en komt vervolgens overal op.. Allen binnen, waar niemand het ziet (of gewoon niet aan beginnen)!
Job (15-8-2012 om 22:30)
Vergeef ze want ze weten niet wat ze doen. De razzia gaat door hand in hand met uw eigen woningstichting. Ik zie de echte zware jongens al huilen van geluk weer nieuwe klanten,en nou ze zo aangepakt worden mischien wel vatbaar voor wat zwaarders. Waar is dit goed voor kan iemand me dat uitleggen?
Cookie-instellingen beheren