Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 33 km

Politie neemt wietplanten in beslag bij woning

Toegevoegd: 21-09-2023, 19.44 uur
Politie neemt wietplanten in beslag bij woning
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - De politie heeft donderdag in Sas van Gent vijf hennepplanten in beslag genomen die iemand kweekte in zijn tuin. Dat gebeurde naar aanleiding van klachten uit de wijk.


Na de tips uit de omgeving van de woning, werden inderdaad wietplanten aangetroffen in de tuin van het huis. De agenten hebben de bewoner uitgelegd dat het niet is toegestaan om thuis hennepplanten te kweken. De planten zijn door de opgetrommelde agenten in beslag genomen.

Er is geen proces-verbaal opgemaakt. Officieel mag je geen enkele wietplant in huis hebben maar zijn het er niet meer dan vijf, dan kan de zaak geseponeerd worden als afstand wordt gedaan van de plant(en). Zo ook in dit geval. Heeft iemand meer dan vijf hennepplanten in bezit, dan wordt wel altijd vervolgd, ook al wordt hier afstand van gedaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harm (28-11-2023 om 15:15)
Wat een rare reactie om te zeggen dat iedereen hier wiet rookt. Laten we zeggen dat de staat ook ons alcohol verkoopt wat in eigenlijk ook een drug is. Hier zijn denk ik meer ongevallen door dan door wiet.
Petra (23-9-2023 om 21:09)
Deze reacties zeker alle maal rokers van dit spul. Doe normaal het is vetboden. Veel ongelukken door deze zooi van mensen die denken dat ze ook nog een auto kunnen besturen
bram goeree (23-9-2023 om 19:04)
heeft de politie niks beter te doen dan zich druk maken om 5 planten .ik sta achter veel acties van de politie maar dit is overdreven en dus onnodig
Thijs (22-9-2023 om 14:57)
Je zou maar in zo'n wijk wonen met van die achterbakse klikkers. Walchelijke mensen zijn dat. Nederland loopt zo ontiegelijk achter op dit vlak...
willem wisse (22-9-2023 om 06:58)
Buiten wiet is niet voor de handel laat de mensen en planten met rust.
Kees (21-9-2023 om 21:01)
Wetgeving omtrent planten hebben is krom, sommige mensen gebruiken wiet medicinaal (beter dan de rotzooi die je tegenwoordig krijgt, Oxycodon bijv). Enkele tijd terug is iemand ook in beroep gegaan die binnen kweekte, en werd hierin gelijk gesteld.
Cookie-instellingen beheren