Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 36 km

Woning Ovezande gesloten na aantreffen hennepkwekerij

Toegevoegd: 09-06-2023, 14.16 uur
Woning Ovezande gesloten na aantreffen hennepkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

OVEZANDE - Burgemeester Gerben Dijksterhuis heeft besloten een woning in Ovezande te sluiten omdat daar in april een hennepkwekerij werd aangetroffen.


Begin april heeft de politie een doorzoeking gedaan in een loods. In de loods werden twee kweekruimtes aangetroffen. Eén kweekruimte bevatte 43 hennepplanten. De andere kweekruimte bevatte 45 hennepplanten. Er was sprake van een professionele en bedrijfsmatige kwekerij. Burgemeester Dijksterhuis heeft besloten om de woning tijdelijk te sluiten. Het pand is op vrijdag 9 juni 2023 om 13:00 uur afgesloten en verzegeld door de gemeente voor een periode van drie maanden.

 De bestuurlijke maatregel is genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (9-6-2023 om 17:34)
Brandgevaar is niet altijd aan de orde. Met de juiste ontheffing en goedgekeurde apparatuur mag je gewoon (medicinaal) kweken tegenwoordig.
Cookie-instellingen beheren