Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 28 km

Politie controleert op Stationsbrug

Toegevoegd: 20-08-2012, 17.08 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie gaat vanaf woensdag 22 augustus alle bestuurders van auto's, die illegaal over de Stationsbrug rijden, bekeuren. De boete bedraagt 120 euro. 


Vanaf de inwerkingtreding van het verbod hebben verkeersregelaars bij de brug gestaan om er voor te zorgen dat automobilisten niet illegaal over de brug reden. In die periode heeft de politie waarschuwend opgetreden en zijn nog enkele aanpassingen gedaan om de verkeerssituatie te verduidelijken.

Vanaf woensdag gaat de politie over tot het schrijven van bekeuringen. De politie zal tijdens het normale toezicht extra aandacht schenken aan het gedrag van automobilisten in het stationsgebied. Waar nodig krijgen bestuurders van auto's, met uitzondering van lijnbussen, een bekeuring voor het rijden over het (brom)fietspad. Het zogenaamd handelen in strijd met bord G12a van het RVV. Alleen bromfietsers, fietsers, voetgangers en lijnbussen mogen gebruikmaken van de brug.

Provincie Zeeland heeft recentelijk een verkeersbesluit hiervoor genomen. De politie hoopt dat bestuurders zelf de noodzaak inzien dat de afsluiting van de Stationsbrug zorgt voor een verbeterde verkeersveiligheid en dat automobilisten zich aan de nieuwe verkeerssituatie zullen aanpassen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (21-8-2012 om 06:58)
@W niet zo zeuren over bussen, die denken helemaal niet dat ze alleen recht hebben, trouwens. een bus is een machine, die kan niet denken. in de toekomst worden ook lijnbussen geweerd van de stationsbrug. ff verder lezen voor dat je babbels plaatst.
Hans (21-8-2012 om 06:43)
Weer een sterk staaltje idioterie van gemeente Middelburg.
V3 (20-8-2012 om 22:44)
Word tijd dat er is iets fatsoenlijks word gedaan door de gemeente. kunnen we lang wachten denk ik. geld verbrassen aan dit soort acties en de burger irriteren
V2 (20-8-2012 om 22:43)
Heb je dat bord al gezien bij de stoplichten voor de Schroebrug richting A58. hoe je richting het station moet. lekker duidelijk. Hebben ze 2 jaar geleden die afslag weggehaald richting het station. en wij maar betalen aan die gemeente met achterlijke parkeerplannen enzo al die crap.
V1 (20-8-2012 om 22:42)
Klopt GTI, Leggen ze eerst een brug voor voetgangers die vaak nog over het fietspad lopen, dat stoplicht op de Loskade is idd bagger. kan je lekker lang wachten tot de brug weer open is en dan pas rijden.
Ruud (20-8-2012 om 20:49)
Betere verkeersveiligheid ! Laat me niet lachen als je nu met je auto of bus door de stationstraat moet ,dan kan je stapvoets achter 4 of 5 breeduit rijdende fietsers aanhobbelen. En dit tot over de Koningsbrug. En het rode verkeerslicht op de stationsbrug kan ook wel weg ze gaan gewoon door rood.
Cookie-instellingen beheren