Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 52 km

Politie controleert op Stationsbrug

Toegevoegd: 20-08-2012, 17.08 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie gaat vanaf woensdag 22 augustus alle bestuurders van auto's, die illegaal over de Stationsbrug rijden, bekeuren. De boete bedraagt 120 euro. 


Vanaf de inwerkingtreding van het verbod hebben verkeersregelaars bij de brug gestaan om er voor te zorgen dat automobilisten niet illegaal over de brug reden. In die periode heeft de politie waarschuwend opgetreden en zijn nog enkele aanpassingen gedaan om de verkeerssituatie te verduidelijken.

Vanaf woensdag gaat de politie over tot het schrijven van bekeuringen. De politie zal tijdens het normale toezicht extra aandacht schenken aan het gedrag van automobilisten in het stationsgebied. Waar nodig krijgen bestuurders van auto's, met uitzondering van lijnbussen, een bekeuring voor het rijden over het (brom)fietspad. Het zogenaamd handelen in strijd met bord G12a van het RVV. Alleen bromfietsers, fietsers, voetgangers en lijnbussen mogen gebruikmaken van de brug.

Provincie Zeeland heeft recentelijk een verkeersbesluit hiervoor genomen. De politie hoopt dat bestuurders zelf de noodzaak inzien dat de afsluiting van de Stationsbrug zorgt voor een verbeterde verkeersveiligheid en dat automobilisten zich aan de nieuwe verkeerssituatie zullen aanpassen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (20-8-2012 om 18:50)
De wegbeheerders snappen er ook niks van...het is niet mogelijk conform het RVV om lijnbussen toe te staan bij bord G12a.. het wordt dan een brom-fietspad. daar mogen lijnbussen niet op rijden. Bord C1 met onderbord uitgezonderd fietsers/bromfietsers en lijnbussen is de oplossing. moeilijk he.
Jet (20-8-2012 om 18:12)
Tuurlijk staat veiligheid boven aan maar hoe zit het met de doorstroming van Middelburg. Als de brug voor auto's opstaat dan is het lang wachten aan beide kanten. De n57 is in sommige gevallen een behoorlijk stuk omrijden.
Lapiano (20-8-2012 om 17:47)
Het is gewoon waardeloos... Moeten ze eens beginnen de andere brug naar beneden te laten tijdens de spits Stommelingen doen precies in de spits de brug open voor recreanten , terwijl de werkmensen daar soms meer als een half uur staan te wachten..
GTI (20-8-2012 om 17:29)
Ja het is echt handig de stationsbrug af te sluiten voor auto's... Zeker aangezien de schroebrug minimaal 1x per maand kapot is.. Ze hadden dat fietsersbruggetje naast de schroebrug beter naast de stationsbrug kunnen leggen, dan kunnen de auto's makkelijk over de stationsbrug.
W (20-8-2012 om 17:28)
Wat voor verkeersveiligheid, dan moeten ze bussen ook weren! Deze denken vaak dat ze het alleenrecht hebben. Bekeuren ja daar zijn ze goed in!
Simone (20-8-2012 om 17:28)
Gaat de gemeente nu ook is de verkeerslichten veranderen? Als je op de Loskade staat en de brug is open voor boten dan kan je als automobilist niet doorrijden naar de blauwedijk. Als je de boel omgooi doe dan ook alles en geen half werk gemeente!
Cookie-instellingen beheren