Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reddingspoging poes mislukt

Toegevoegd: 07-01-2013, 19.35 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Leden van de Middelburgse reddingsbrigade zijn maandagavond tevergeefs te water gegaan om een vangkooi te installeren om een vastzittende poes te redden.


Vrijwilligers van de Van Dixhoornbrigade gingen al twee keer eerder te water in een poging de poes Fiona te redden. Het dier zit al zeker sinds donderdag vast in het oude sluizenstelsel bij de Stadsschuur, vlakbij de Middelburgse rechtbank.

De poes is vermoedelijk te water geraakt, en is in het gewelf op een verhoging geklommen. Daar bevindt zich echter een dieper liggend stelsel waar het dier zich nu ophoudt. Mensen kunnen hier echter niet bij.

De kooi was beschikbaar gesteld door de Stichting Scheldekat en de bedoeling was dat de redders deze zouden plaatsen in de hoop dat de poes af zou komen op het eten in de kooi. De vangkooi bleek vanavond echter te hoog om goed te kunnen plaatsen in de nauwe ruimte van het gewelf. De redders hebben wel eten en drinken geplaatst op een plek die voor de poes bereikbaar zou moeten zijn.

Morgen is mogelijk via dezelfde stichting, die zich overigens inzet voor zwerfkatten, een kleinere kooi beschikbaar en dan wordt een laatste poging ondernomen het dier te redden.
 
Zie ook:
- Brigade ingezet voor poes in nood (06-01-2013)


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kris (9-1-2013 om 16:47)
De poes is gered profciat aan al degenen die hier aan meegeholpen hebben
Fransje (9-1-2013 om 07:29)
Tjonge Ronny, jij bent wel erg vredelievend. Ik hoop dat als jij iets dierbaars kwijt dreigt te raken, er nog mensen zijn die je willen helpen....
Respekt voor Dieren (8-1-2013 om 21:08)
Voor iedereen die zegt dat die kat zelf maar terug moet klimmen: zij is in het water gevallen en in het gangenstelsel terecht gekomen en kan nu dus niet terug! En planken leggen met brokjes er op kan natuurlijk ook niet, want dan lokken we straks nog meer katten in het gangenstelsel.
Ronny (8-1-2013 om 19:51)
Vos ,ik heb geen beesten ,heb je gezien wat voor ophef voor zo klere kat te weeg kan brengen ,het is gewoon een kwestie van opvoeden en als jullie echt katten liefhebbers zijn zorg je er beter voor en kijk je er naar om en laat je katten niet rondzwerven .
Jeremy is niet lui (8-1-2013 om 19:25)
Uit de reacties kan je zo opmaken bij wie het onvoorstelbaar is om eens iets vrijwillig te doen, die denken gelijk: "mot dat weej koste" ! wat waarschijnlijk inhoud dat ze zelf nooit een poot uitsteken zonder daar eerst voor betaalt te moeten krijgen. best zielig eigenlijk als je nooit wat kan geven
Peter (8-1-2013 om 19:00)
@jan de loof: groot gelijk hoor, die beesten schijten alleen maar in je tuin. voor mijn part laten ze dat beest zitten en gaan iets nuttigers doen dan zich over een kat op te winden
Cookie-instellingen beheren