Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 36 km

Voertuig van wegpiraat in beslag genomen

Toegevoegd: 04-04-2013, 16.44 uur
Door: Veerle van Iren
BURGH HAAMSTEDE - Woensdagavond is om ongeveer 20:00 uur de personenauto van een 22-jarige man uit Schouwen-Duiveland in beslag genomen. Het voertuig was technisch niet in orde en de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs.


Tijdens een motorsurveillance zag een agent een personenauto rijden. Van de bestuurder was hem bekend dat deze geen rijbewijs had, omdat dit enige tijd geleden was ingevorderd. Ook was het kentekenbewijs van de auto ingevorderd omdat de auto technische mankementen vertoonde, met andere woorden: deze bestuurder mocht geen auto besturen en de auto zelf mocht al helemaal niet meer op de openbare weg komen. De agent is de auto gevolgd met als doel de man te laten stoppen voor een controle.

De bestuurder wilde daar echter niet op wachten, hij gaf vol gas. Met hoge snelheid ging hij er vandoor en veroorzaakte, doordat hij door een rood verkeerslicht reed op de kruising Kloosterweg/Hoogezoom, nog bijna een ongeval. De agent vond het op een gegeven moment onverantwoord om de achtervolging voort te zetten. Hij waarschuwde zijn collega's en samen zetten zij een fuik op voor de bestuurder.

Ter hoogte van de Vertonsweg in Burgh Haamstede is de auto uiteindelijk gestopt en kon de bestuurder worden aangesproken. Het betrof een 22-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland. De bestuurder is aangehouden omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs, omdat zijn auto niet op de openbare weg mocht komen en voor het in gevaar brengen van het overige verkeer. De auto is in beslag genomen. Er moet door de officier van justitie nog een beslissing genomen worden of de auto vernietigd gaat worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Witterijst (5-4-2013 om 15:33)
@goesenaar.. ook van de betweterige aard begrijp ik zo.. Zal ik ook eens een duit uit het zakje doen.. rijst kun je eten en een vraag reist.. net als beslag.. dat reist ook en een reiziger, die reist.. ga eerst eens leren schrijven voor je hier praatjes komt maken...
Automobilist (5-4-2013 om 11:17)
@ Goesenaar: da's toch duidelijk lijkt mij.. rijden onder geldig rijbewijs -> niet verzekerd, technische staat auto onvoldoende -> niet verzekerd.. je kan dan wel premie betalen maar in zulke gevallen, zal de verzekering nooit uitbetalen omdat je niet aan de voorwaarden van de verzekering voldoet..
Richard (5-4-2013 om 09:28)
Beter nog: vernietiging rijbewijs en voertuig, en bestuurder. Dit soort lieden is niet te verbeteren. Waarschijnlijhk net daarv oor mog een BIJNA dodelijk ongeluk, dus vrrag het eens aan de betrokkenen.
Witte (5-4-2013 om 07:27)
Auto vernietigen en geef die gast maar eens 30jaar cel . Wie niet horen wil , moet maar voelen .
Wim (5-4-2013 om 07:24)
Opsluiten die eikel! hij zal tegen je aan rijden , waar haal je dan de kosten vandaan? keihard afstraffen zulke gasten.
Bram (5-4-2013 om 04:02)
De auto vernietigen is niet nodig, die kan altijd nog verkocht worden. Maar deze jongeman heeft wel zijn rechten verspeeld om op langere termijn aan het verkeer deel te nemen. Invordering van de auto is dan ook terecht. Een klein piraatje die levensgevaarlijk is voor de overige weggebruikers.
Cookie-instellingen beheren