Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie Schouwen krijgt meer mogelijkheden overlast

Toegevoegd: 16-03-2006, 17.19 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
ZIERIKZEE - De politie op Schouwen-Duiveland krijgt tóch meer mogelijkheden om overlast door alcoholgebruik te gen te gaan. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad heeft in tweede instantie ingestemd met een initiatiefvoorstel van het CDA. De CDA-fractie heeft een initiatiefvoorstel ingediend om de politie meer mogelijkheden te geven om overlast door dronken mensen en drinken op de straat tegen te gaan. Nu is het nog zo dat de politie alleen kan optreden in bepaalde gebieden (ongeveer acht verschillende) die in de APV staan vermeld.


Het CDA voorstel dreigde een maand geleden te worden weggestemd, want een nipte meerderheid van de raad was tegen verruiming van de regels. Het voorstel werd als ’overbodig’ bestempeld. Toen het op stemming aankwam, staakten de stemmen omdat raadslid B. Troost wegens ziekte afwezig was.

En dus moest de raad zich gistermiddag opnieuw over het voorstel buigen. Bij de discussie bleek dat vrijwel alle fracties (met uitzondering van Lijst Raats) een ander standpunt innamen. Oorzaak: een brief van de politie waarin districtschef P. Prince aangeeft een warm voorstander te zijn van de invoering van het initiatiefvoorstel.

Zeker in de zomermaanden verwacht de politiechef baat te hebben bij de nieuwe regel omdat in die periode veel agenten van buiten het eiland hier dienst doen, en die weten nu eenmaal niet exact in welke gebieden aanpakken is toegestaan en waar niet.

Initiatiefnemer N. de Danschutter is tevreden over de uitkomst. ,,Na de brief van de politie had ik dit ook wel verwacht“, zegt hij.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren