Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerkazerne Borssele zaterdag open voor publiek

Toegevoegd: 16-03-2006, 22.31 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
BORSSELE – Zaterdag kunt u een kijkje nemen in de nieuwe brandweerkazerne van de brandweerploeg in Borssele. Die dag houdt de post twee uur lang open dag. Voorafgaand aan de open dag zal een openingshandeling worden verricht door burgemeester Gelok van de gemeente Borsele.


Belangstellenden kunnen tussen twee uur en vier uur ’s middags terecht in de kazerne aan de Quistenburg 3 in Borssele. Tijdens de open dag zal er voldoende gelegenheid zijn om de post van binnen te bekijken. Ook zal men het materieel en het materiaal van de ploeg kunnen bezichtigen.

In de kazerne zijn momenteel drie uitrukvoertuigen gestationeerd. Achter de kazernedeuren staan de dienstauto 4724, de tankautospuit 4731, het schuimblusvoertuig 4761, het haakarmvoertuig 4768 en het Snel Interventie Voertuig (SIV) 4760. Verder beschikt de ploeg over een hulpverleningshaakarmbak, de 4778.

In het gebouw zijn naast de remise ook vertrekken ingericht als werkplaats, beschikt men over omkleedruimten en zijn er diverse sanitaire voorzieningen. De kazerne biedt ook onderdak aan de medewerkers van het brandweerbureau Borsele-Goes. Voorheen was dit bureau gevestigd in het gemeentehuis in Heinkenszand. Door deze verhuizing is er op werkdagen overdag een complete bezetting. Dit komt de veiligheid in de gemeente Borsele uiteraard ten goede.

In april vorig jaar werd de eerste paal van de kazerne geslagen. Begin september behaalde men het hoogste punt. Nu, iets minder dan een jaar later is de kazerne volledig klaar voor gebruik.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren