Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man heeft levende haan in zak

Toegevoegd: 07-05-2013, 17.02 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vanmiddag is een 75-jarige man uit Oost Souburg aangehouden door de politie omdat hij een levende haan vervoerde tussen de snelbinders van zijn fiets.


Getuigen hadden rond 15.00 uur gezien dat een juten zak van de bagagedrager van de fiets van de man op het fietspad viel. Tot hun grote schrik zagen zij de zak bewegen. Getuigen spraken de man aan omdat zij wilden weten wat de man in die juten zak met zich mee nam.

De man opende de zak een stukje en toen zagen de getuigen dat er zwarte veren uit staken. De man deed vervolgens de zak weer tussen zijn snelbinders en fietste weg. De getuigen hebben hierop de politie gebeld.

Agenten zagen even later op de Blauwedijk in Middelburg een man fietsen die voldeed aan het signalement. Zij hebben hem staande gehouden. Het bleek te gaan om de bewuste man en de agenten hebben gekeken wat er nu precies in de zak zat die hij met zich meevoerde. Het bleek een levende haan te zijn.

De Souburger is aangehouden terzake de Gezondheids en Welzijnswet voor Dieren en hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De haan wordt waarschijnlijk overgebracht naar een kinderboerderij in Middelburg. Wat de aangehouden verdachte precies met de haan wilde doen is nog niet duidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (8-5-2013 om 10:40)
Wat een walgelijke reakties weer hier van harteloze mensen. Als het een hond was dan zou het zeker wel erg zijn? Ieder dier heeft gevoel. Ben blij dat ik jullie allemaal niet ken, bah. Hulde voor de mensen die zich het lot van het dier aangetrokken hebben.
Henri (8-5-2013 om 10:06)
Belachellijk dat politie hier aandacht aan besteed..Wel bijzonder duur stukje vlees geworden..Die man man wou m misschien niet slachten en gewoon in natuur loslaten zoals zoveel mensen doen..Missschien zijn al die kippen bij milieustraat ook van hem geweest hahaha...Ik had m gewoon lekker opgegeten!
Jo (8-5-2013 om 09:44)
Waar gaat dit over?Dit is heel normaal. Maak je liever druk over Syrie,
Hetmoetnietgekkerworden (8-5-2013 om 09:42)
Waarschijnlijk had die haan nog meer bewegingsvrijheid in de zak dan de kippetjes die we met z'n allen opeten in hun rennetjes hadden. Het moet toch niet veel gekker worden in Nederland, de politie kan beter boeven gaan vangen. Ik zeg; man deed niets verkeerd, klikspanen wel!
Fokje (8-5-2013 om 09:11)
Een haan is blijkbaar belangrijker dan een kind als k óók lees dat n tot 2jr veroordeelde pedofiel in afwachting van zn beroep gewoon buiten mag blijven..
Vroeger opstaan (8-5-2013 om 09:08)
Al die reacties over "vroeger" dit en dat. als men eens vroeger zou opstaan kreeg men in de gaten dat "vroeger" allang voorbij is en de rest van de maatschappij wel gewoon verder is gegaan en dat mekkeren over "vroeger" gewoon betekend dat men achterhaald is en niet met zijn tijd is meegegaan.
Cookie-instellingen beheren