Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstige dierenmishandeling Nieuwerkerk

Toegevoegd: 29-05-2013, 12.26 uur
Door: Roland de Jong
NIEUWERKERK - De politie heeft dinsdag een 35-jarige man uit Nieuwerkerk aangehouden op verdenking van ernstige dierenmishandeling.


De politie trof in de woning van de man twee honden aan die diverse ernstige verwondingen hadden. De dieren, waarvan één een pup, zijn in beslaggenomen en naar een dierenarts gebracht.

De pup was er ernstig aan toe. Deze moest bij de dierenarts blijven aan de zuurstof, omdat hij/zij het anders mogelijk niet zou redden. De oudere hond mocht de praktijk verlaten en is ondergebracht in een asiel.

De man is ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (30-5-2013 om 01:37)
Graag naam en adres van deze persoon vermelden volgende keer
Ikke (29-5-2013 om 20:17)
Ingrepen te plegen bij dieren (tenzij anders in de wet staat) dieren als prijs, beloning of gift uit te reiken. Ook is iedereen verplicht een hulpbehoevend dier zorg te verlenen. De term "dierenmishandeling" wordt ook in meer enge zin gebruikt, namelijk ter aanduiding van een strafbaar feit,
Ikke (29-5-2013 om 20:15)
In de GWWD staan algemene regels die voor alle dieren gelden. In deze algemene regels staat onder andere dat het verboden is: bij een dier onnodig pijn of letsel te veroorzaken, of zijn gezondheid of welzijn aan te tasten een dier de nodige verzorging te onthouden
V. (29-5-2013 om 18:23)
De man zal natuurlijk niet lang "ingesloten" blijven, jammer! nogmaals als je dieren WIL dan zorg je ervoor en anders neem je ze NIET!!! gebruik deze mensen als proefkonijnen testen De uitdrukking "beestachtig handelen" klopt niet want dieren handelen enkel uit zelfbehoud en niet uit wreedheid.
Manuela (29-5-2013 om 17:51)
Daar gaan we weer,voor de zoveelste keer. De man is opgesloten mooi ,gooi hem maar in een kelder doe de deur op slot en gooi de sleutel weg. Het word tijd dat de wet aangepast word dat zo iemand de bak in gaat en niet voor een paar weken. Straks is die k. weer vrij, kan hij weer vrolijk verder gaan.
Anoniempje (29-5-2013 om 17:22)
Geef deze man maar een flinke geld boete zodat andere mishandelde dieren ook geholpen kunnen worden. En laat de man nog maar een poosje vast zitten!!!
Cookie-instellingen beheren