Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie iets vaker op tijd bij spoedinzet

Toegevoegd: 02-06-2013, 19.15 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Zeeuwse politie was het afgelopen jaar in bijna 80 procent van de geregistreerde spoedmeldingen ter plekke binnen de geldende norm. Een jaar eerder gebeurde dat iets minder vaak: toen ging het om bijna 77 procent.


Landelijk gezien was de politie vorig jaar in 92,4 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plekke. In Zeeland duurt het dus vaak wat langer voordat de politie er is. De politie verklaart dat doordat Zeeland een vrij uitgestrekt gebied is. "Als plaatsen lastig te bereiken zijn en daardoor een langere aanrijtijd wordt verwacht, wordt veelal telefonisch contact gehouden met de beller en kijkt de politie gekeken of op afstand al enige hulp valt te bieden", zo laat de politie weten.
 

Binnen de provincie zijn er grote verschillen. RTL Nieuws heeft de cijfers per gemeente gepubliceerd. Uit die cijfers blijkt dat in de regio Tholen de politie erg vaak niet op tijd is. Het gaat om 38,5 procent van de gevallen. Ook op Schouwen-Duiiveland (32,7 procent) en Noord-Beveland (34,1 procent) duurt het vaak erg lang voordat de politie bij een spoedmelding is.

De politie in de gemeente Middelburg is het snelst ter plekke: bij 12,7 procent van de meldingen is men hier te laat. Vlissingen staat op de tweede plaats met 13,4 procent en Hulst staat op 3 met 15,2 procent.

Een compleet overzicht met cijfers van alle regio's vind je hier. Het overzicht van RTL per gemeente vind je hier .

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulpverlener (3-6-2013 om 10:13)
En nu krijgt de politie weer de zwarte piet toegeschoven? Laten we hopen dat er ook bij dit verhaal nog eens verteld gaat worden hoe het komt dat de politie moeite heeft met op tijd komen. Als de heren beleidsmakers beslissen om s'nachts 9 politieauto's te laten rijden in HEEL Zeeland..
Veiligheid (3-6-2013 om 09:55)
Ik denk dat het probleem alleen maar groter wordt met de samenvoeging met West-Brabant. Straks minder bureaus, minder personeel en grotere werkgebieden.
Cookie-instellingen beheren