Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerman beledigd M'burg

Toegevoegd: 13-06-2013, 14.58 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een brandweerman heeft bij de politie aangifte gedaan nadat hij bij het blussen van de vrachtwagenbrand in Middelburg was beledigd.


De vrachtwagenbrand woedde gisteren rond 14.55 uur naast een flatgebouw op de hoek van de Johan Adriaen van de Perrestraat en de Johan van Reigersbergstraat. In die flat stonden veel mensen op hun balkon te kijken naar de werkzaamheden van de brandweer.

Omdat er rook en (mogelijk) giftige dampen vanaf het brandende voertuig langs de balkons omhoog ging, gelastte een brandweerman dat de kijkers in de flat naar binnen moesten en hun ramen en deuren dicht houden. Bijna alle flatbewoners deden dit netjes, behalve een 57-jarige man.

Deze bleef op zijn balkon staan. De brandweerman heeft hierop de man nog diverse keren naar binnen gestuurd en ook van de aanwezige politiemensen heeft de man nog waarschuwingen gehad. Hierop stak de man zijn middelvinger op naar de brandweerman en bleef staan. Op aanroepen dat hij terzake dit gedrag een proces-verbaal zou krijgen, koos hij eieren voor zijn geld en verdween hij in zijn woning.

Toen agenten hem even later een bezoek brachten en hem een bekeuring aanzegden, dacht de man er nog vanaf te komen met het maken van excuses, maar deze belediging kwam hem duur te staan. De bekeuring moet hij gewoon betalen. De brandweerman heeft aangifte gedaan van belediging.

Zie ook:
- Veel rook bij felle vrachtwagenbrand (12-06-2013)   


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robert v Z (13-6-2013 om 18:54)
Prima actie van de brandweerman en politieagenten. De aanwijzingen die gegeven worden zijn niet voor niks, ze denken aan de veiligheid van deze man en als stank voor dank krijg je een middelvinger gepresenteerd. 57 jaar maar snappen doet hij het niet.
Piet (13-6-2013 om 18:37)
Goedzo dat er zo strak opgetreden wordt. Met al dat commentaar op politie, brandweer en ambulance. Als ze het allemaal zo goed weten, dan trekken ze zelf dat pak aan. Asociaal gedrag aanpakken..zeker als je 57 bent. En de mensen die het flauw vinden, ben benieuwd hoe zij in het leven staan.
Ik (13-6-2013 om 18:22)
@vlissinger: tja... Hier in Middelburg proberen we nog wel normaal met elkaar om te gaan. Is dus niet vanzelfsprekend dat je je middelvinger opsteekt.
Flauw flauw (13-6-2013 om 17:39)
Wat flauw en kinderachtig. hij ging toch uiteindelijk naar binnen ? en al beledigd door een vingertje ? hoezo een kort lontje ? verder wist ik niets van dat de brandweer "orders" mag uitdelen, volgens mij is dat ook helemaal niet zo. het lijken net kinderen.
TomTom (13-6-2013 om 17:27)
Geheel terecht !!!! Er zijn voor deze z.g. alleen maar middelvinger opsteken complete vechtpartijen uitgebroken. Dus ja Vlissingen, dt uw moraal nu niet zo hoog is. Brandweerman, RESPECT, en goed dat dit nu een keer doorgezet wordt.
Loek (13-6-2013 om 17:24)
@werner en vlisingen,jullie hersencellen zijn blijkbaar weggegooid met jullie nageboorte.hufter gedrag is nooit goed. Die brandweerman is voor ons bezig en denkt aan onze veiligheid. Laat deze man 2 weken papier prikken langs de A58 weer of geen weer.verstand komt met jaren behalve bij deze ASO.
Cookie-instellingen beheren