Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 13 km

Grote brand in centrum Heinkenszand

Toegevoegd: 06-07-2013, 15.42 uur - Update: 06-07-2013, 17.14 uur
Door: Manfred Berrevoets
HEINKENSZAND - In de winkelpand aan de Dorpsstraat in Heinkenszand is zaterdagmiddag rond 14.30 uur een grote uitslaande brand uitgebroken. Bij de brand is asbest vrijgekomen. 

Het pand stond bij aankomst van de brandweer al volledig in brand. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. De brandweer heeft drie blusvoertuigen en een ladderwagen ingezet om het vuur te blussen. De vrijgekomen asbest is terecht gekomen in enkele tuintjes aan de Ganzestraat achter het uitgebrande pand. Het gebied is afgezet.  


Rond 16.00 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het winkelpand, een voormalige bruidsmodezaak, moet als verloren worden beschouwd.  

In de Dorpsstraat vond zaterdag ook de jaarlijkse braderie plaats. Een deel van de braderie is ontruimd om hulpdiensten ruimte te geven om de brand te bestrijden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bezoeker (9-7-2013 om 08:37)
Pand zou inderdaad niet te redden zijn geweest denk ik Er zullen heus dingen nadien besproken worden Brandweer kon niet direct weg, verkeerde kant dorpsstraat in, kramen te dicht op elkaar, Pluim voor winkeliers die de boel hebben afgezet. Sterkte voor degene die alles moet missen en weer op moet
Zeeuwse (8-7-2013 om 22:52)
Begrijp nu dat de bruidzaak er weldegelijk inzat! Heel veel sterkte voor de eigenaresse. Vreselijk dit voor de 2e keer mee te moeten maken en dan nu nog een stuk heftiger ook!
Marjoke (8-7-2013 om 13:36)
@ Lena.... in die zaak hingen wel degelijk bruidsjurken..... Er is inderdaad vorig jaar ook al brand geweest, dus is de zaak tijdelijk gevestigd op het industrieterrein. De bedoeling was dat men weer terug zou komen in het nu afgebrande pand.
Brandweerman hulst (8-7-2013 om 12:39)
@nico. Ik heb dikke respect op de manier zoals deze hulpverleners omgingen met de mensen op de braderie. En al hadden ze vlugger geweest het pand was toch niet meer te redden.dus voor je de volgende keer commentaar geeft op deze mensen moet je wel beseffen dat ze er zijn voor onze veiligheid.
Moniek (8-7-2013 om 10:17)
Helaas klopt het voormalig NIET!!! De bruidsmodezaak was al weer terug verhuisd naar het pand aan de dorpsstraat. Mijn vriendin heeft haar bruiloft over een paar weken en heeft te horen gekregen dat haar jurk is verbrand. Ze gaan proberen de jurk opnieuw te bestellen.
Zeeuw (8-7-2013 om 07:18)
@Nico grote jongen toekijken en op horloge kijken hoelang het duurd eer er een hulpverlener aankomt toekijken naar een ander zijn ellende @eline denk niet dat iemand op jouw antwoord zit te wachten het is al erg genoeg
Cookie-instellingen beheren