Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man snijdt illegaal lamsoor Saeftinghe

Toegevoegd: 12-09-2013, 17.05 uur
Door: Roland de Jong

NIEUW-NAMEN - Een 64-jarige man uit de gemeente Hulst is donderdag staande gehouden omdat hij illegaal 25 kilo lamsoor had gesneden. Dat deed hij illegaal in het natuurgebied Land van Saeftinghe.


De man werd staande gehouden door inspecteurs van de Provincie Zeeland. Dit gebeurde in samenwerking met medewerkers van het Zeeuws Landschap. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt voor het illegaal snijden van zeegroenten. De in beslag genomen lamsoren zijn terug in de natuur gebracht.

Het Land van Saeftinghe is een beschermd Natura 2000-gebied. In Natura 2000-gebieden komen belangrijke flora en fauna voor. Om deze flora en fauna te beschermen, zijn regels opgesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (13-9-2013 om 13:05)
Lekker fris, zou ze niet moeten hebben, Saeftinge ligt mij iets te dicht bij Antwerpen.. al wat die Belgen dumpen beland in je lansoor.
Marco (13-9-2013 om 11:39)
Het is toch wel vreemd,ik woon in Zeeland,en wil ik pieren steken of lamsoor/zeekraal snijden dan mag dat niet.Als je dan op de Grevelingendam kijkt,waar Chinese mensen massaal kokkels rapen,ja duizenden kilo's,vraag ik mij af mag dat dan wel. Op een dag telden we maar liefst 126 kokkelrapers!!!!
Piet (13-9-2013 om 11:26)
Chapeau! De georganiseerde misdaad werd weer een gevoelige klap toegebracht! Stel je voor, zomaar lekkere lamsoor met zware metalen en polyciclische aromatische koolwaterstoffen opeten! Get a life!
K (13-9-2013 om 10:53)
Zulke hoeveelheden zijn duidelijk niet voor eigen consumptie, ik denk dat niemand er problemen mee heeft als iemand genoeg voor zich zelf en evt de buurman snijdt/plukt maar op deze manier wordt er geld aan verdient, maar trug in de natuur brengen? hoe doe je dat? iets wat dood is is dood
Ikke (13-9-2013 om 09:40)
Jammer dat ze het weg hebben gegooid, beter aan Mark Rutte gegeven die kon het dan doorsturen naar het buitenland. Had er nog iemand baat bij gehad. Holland op zijn best !!
Raymond (13-9-2013 om 00:35)
Lamsoor terug in de natuur gebracht??????????????? Hoe doe je dat? kun je beter opeten of aan het goede doel schenken..
Cookie-instellingen beheren