Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 24 km

Man snijdt illegaal lamsoor Saeftinghe

Toegevoegd: 12-09-2013, 17.05 uur
Door: Roland de Jong

NIEUW-NAMEN - Een 64-jarige man uit de gemeente Hulst is donderdag staande gehouden omdat hij illegaal 25 kilo lamsoor had gesneden. Dat deed hij illegaal in het natuurgebied Land van Saeftinghe.


De man werd staande gehouden door inspecteurs van de Provincie Zeeland. Dit gebeurde in samenwerking met medewerkers van het Zeeuws Landschap. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt voor het illegaal snijden van zeegroenten. De in beslag genomen lamsoren zijn terug in de natuur gebracht.

Het Land van Saeftinghe is een beschermd Natura 2000-gebied. In Natura 2000-gebieden komen belangrijke flora en fauna voor. Om deze flora en fauna te beschermen, zijn regels opgesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Casper (13-9-2013 om 00:19)
25 kilo lamsoren moet opa toch flinke fietstassen hebben op zijn scootmobiel
Jeannine (12-9-2013 om 23:40)
Wat een ophef voor lamsoor nu is 25kg veel maar toch is het van iedereen want het groeide in het wilde maar dat ze met een lichtbak wilde schieten dat zien ze niet ze rijden liever in rondjes over Kieldrecht en Nieuw-Namen en nu hebben toch iets gedaan voor goed betaalde baan
Jacqueline (12-9-2013 om 21:47)
Lamsoor terug in de natuur gebracht? Pfffff... Die hadden ze beter aan de voedselbank kunnen geven...
Anika (12-9-2013 om 21:37)
Wat een flauwekul zeg nou is 25 kilo ook veel te veel maar vroeger toen t nog niet bij ah en diverse lag mocht je t altijdt plukken t groeit in t wild t is ergens onkruit groei van zelf in de natuur aan de kust en terug in de natuur gebracht laat mij niet lachen lig nu te verotten .
Lier (12-9-2013 om 21:34)
Je moet eens kijken wat de belgen aan kokkels uit de zee haalen daar moeten ze eens wat aan doen vooral tussen breskens en hoofdplaat karren vol ,voor de handel ! !
Ko stroo (12-9-2013 om 20:21)
Wat een wereldnieuws dit! tja hoe doen ze dat gesneden lamsoor terug in de natuur brengen? ze zwommen zo weer weg zeker! maar hou jullie aub bezig met dingen die echt belangrijk zijn en niet met deze onzin!
Cookie-instellingen beheren