Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Dader IJzendijke belde zelf politie

Toegevoegd: 25-09-2013, 12.38 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - De persoon die vanochtend werd opgepakt na de dodelijke schietpartij in IJzendijke heeft vermoedelijk zelf de politie gebeld.
 
Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk belde rond 09.05 uur iemand de politiemeldkamer in Driebergen met de melding dat hij iemand had neergeschoten. Toen de politie ter plekke kwam, troffen zij een 50-jarige man uit Dordrecht aan met een vuurwapen in zijn hand. Toen de politie kwam liet hij het wapen vallen en kon hij worden ingerekend.


Ter plekke werd een mannelijk slachtoffer aangetroffen. Hij was al overleden. Er werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen, maar de inzet daarvan mocht niet baten. De identiteit van het slachtoffer is nog niet definitief vastgesteld. De politie heeft al wel een vermoeden wie hij is.

De politie doet met zes technisch rechercheurs en enkele tactische rechercheurs onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Ter plekke zijn wegwerkzaamheden bezig. Volgens Van Hooijdonk wordt onder meer bekeken of de twee daar ook daadwerkelijk aan het werk waren.
 
De N61 is een doorgaande route. De afzetting zorgt daarom voor veel verkeersoverlast. Ook het Aers-tankstation heeft last van de schietpartij. De benzinepomp is namelijk onbereikbaar en loopt daardoor veel klandizie mis. De verwachting is dat het onderzoek nog tot het einde van de middag gaat duren.
 
Zie ook:
- Onderzoek schietpartij N61 gestart (25-09-2013)
- Dodelijke schietpartij bij IJzendijke (25-09-2013)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Noua (26-9-2013 om 08:45)
Allebei uit Dordrecht...50 en 24......hier werken......1+1=2?
Daniel van sante (25-9-2013 om 19:51)
Weet iemand wie het is?????????
Ad (25-9-2013 om 18:43)
Beetje belachrlijk om zo lang de n61 af te sluiten, zeker als de [vermoedelijke] dader er nog bij staat met een wapen in zijn hand. Kan ook niet begrijpen dat het lichaam van het slachtofer er zolang moet blijven liggen.
Ria (25-9-2013 om 17:53)
Wat vreselijk weer. Het enige positieve is dat de dader zichzelf heeft aangegeven. Maar niettemin.... het zal je zoon of dochter maar zijn die geliquideerd wordt, misschien op weg naar zijn of haar werk. Ik hoop dat de straf, die wordt opgelegd, de juiste is.
Pieter (25-9-2013 om 16:40)
Ijzendijke > kraanmachinist > afrekening > bouwplaats .......gaan er al lichtjes branden
Gerard (25-9-2013 om 15:00)
De N61 is een doorgaande route. De afzetting zorgt daarom voor veel verkeersoverlast. Ook het Aers-tankstation heeft last van de schietpartij. De benzinepomp is namelijk onbereikbaar en loopt daardoor veel klandizie mis...in wat voor samenleving leven we toch. heeft niemand begrip voor de situatie?
Cookie-instellingen beheren