Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vissers Arnemuiden zeker tot woensdag vast

Toegevoegd: 07-10-2013, 15.05 uur
Door: Omroep Zeeland
MIDDELBURG - De vier mannen die in Arnemuiden zijn opgepakt blijven in ieder geval tot woensdag vast zitten. Dan wordt besloten of het nodig is de mannen nog langer vast te houden. Dat zegt het Openbaar Ministerie. 


Donderdagavond werden op verschillende plaatsen in Arnemuiden invallen gedaan vanwege visfraude. In de Akkerlaan, Ooststraat en Steendiep werden huizen en een garagebox doorzocht. Twee reders, een visser en een handelaar zijn aangehouden. 

Het Openbaar Ministerie denkt dat de vier mannen een deel van de visvangst buiten de administratie houden en zwart doorverkopen. Het geld dat ze daarmee verdienen wordt witgewassen. Het bedrag van de fraude loopt vermoedelijk in de tonnen. 

Er is beslag gelegd op administratie en 1.200 kilo ongeregistreerde tong, waarvan een deel ondermaats. Daarnaast is beslag gelegd op het vissersschip, drie woningen, 20.000 euro contant geld en twee auto's.

Zie ook:
- Invallen Arnemuiden wegens visfraude (04-10-2013)
- Diverse invallen in Arnemuiden  (04-10-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remon (8-10-2013 om 14:45)
Waarom zou je nog belasting betalen onze regering geeft het toch maar weg. Groot gelijk dat deze mannen wat voor zichzelf achterhouden .
Ja (8-10-2013 om 13:20)
Off-topic @reddevil: die "waar rook is is vuur" kreet slaat op niets. Als de buurman roept dat jij jouw kinderen mept hoeft dat nergens op te stoelen - sterker nog, in de meeste gevallen zijn zulks afleidingsmanoeuvres, rookGordijnen dus.. waar geen vuur aan te pas komt!
Wouter (8-10-2013 om 12:34)
@Mar Zo simpel is dat helemaal niet, zal je toch eerst aan moeten tonen dat degene die de vis kocht op de hoogte was van deze fraude. Als jij ter goeder trouw een gestolen fiets koopt maakt dat jou toch ook niet tot een crimineel?
Erremuu (8-10-2013 om 12:28)
Schande voor het vak. Aanpakken en financieel uitkleden die lui!!
Marina (8-10-2013 om 10:44)
Fraude plegen door te gaan vissen is een dom bezigheid! En ook zeker als je geen visvergunning heb! Degelijke dingen moet altijd door gegeven worden aan de belasting! Dan voorkom je een hoop narigheid! Hoeveel zwartwerkers zijn er niet? Daar zijn regels voor bij de overheid!
Sjaak (8-10-2013 om 09:33)
Als je tonnen zwart verdiend hebt en bovendien ondermaatse vis verkoopt mogen ze van mij wel even zitten. Als ze toch 100 uur per week werken kunnen ze mooi even uitrusten ;) Daarna leegplukken zoals zij de zee doen (visquota zijn er niet voor niets)
Cookie-instellingen beheren