Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Vissers Arnemuiden zeker tot woensdag vast

Toegevoegd: 07-10-2013, 15.05 uur
Door: Omroep Zeeland
MIDDELBURG - De vier mannen die in Arnemuiden zijn opgepakt blijven in ieder geval tot woensdag vast zitten. Dan wordt besloten of het nodig is de mannen nog langer vast te houden. Dat zegt het Openbaar Ministerie. 


Donderdagavond werden op verschillende plaatsen in Arnemuiden invallen gedaan vanwege visfraude. In de Akkerlaan, Ooststraat en Steendiep werden huizen en een garagebox doorzocht. Twee reders, een visser en een handelaar zijn aangehouden. 

Het Openbaar Ministerie denkt dat de vier mannen een deel van de visvangst buiten de administratie houden en zwart doorverkopen. Het geld dat ze daarmee verdienen wordt witgewassen. Het bedrag van de fraude loopt vermoedelijk in de tonnen. 

Er is beslag gelegd op administratie en 1.200 kilo ongeregistreerde tong, waarvan een deel ondermaats. Daarnaast is beslag gelegd op het vissersschip, drie woningen, 20.000 euro contant geld en twee auto's.

Zie ook:
- Invallen Arnemuiden wegens visfraude (04-10-2013)
- Diverse invallen in Arnemuiden  (04-10-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
SlowRider (7-10-2013 om 22:23)
Dan maar geen dikke A5, maar moet je het misschien maar doen met een A4. En of je nou 10 of 100 uur per week werkt (wat ik trouwens zeer onmenselijk vind), voor iedereen gelden dezelfde regels. Anders was iedereen wel illigaal aan het handelen om een centje bij te verdienen. Dus goed optreden !!!
Wouter (7-10-2013 om 22:22)
Erg raar zoveel mensen dit goed schijnen te keuren, wat maakt het in hemelsnaam uit of iemand 100 uur in de week werkt? Verwerf je daar meer of andere rechten mee ofzo? Als je met 100 uur in de week nog niet rond kan komen kan je dus duidelijk beter iets anders gaan doen!
Rinus (7-10-2013 om 22:21)
Ik weet zeker dat de controlerende partij ook vaak sliptong eet.......
Adrie (7-10-2013 om 21:33)
Hoeveel dagen heeft ex burgemeester Roep van Vlissingen in de bak gezeten ?? Kijk dat die mannen gepakt zijn vind ik goed. Je weet dat je die kans loopt als je zo fraudeerd. En .. we hebben het niet over een paar honderd euro. Maar het schip vaart gewoon weer hoor. Geen beslag opgelegd.
Josvdm (7-10-2013 om 21:17)
Dat gezeur vanaf de kant. Weten jullie van al die smerige regelgeving uit Brussel? Ze proberen in ieder geval hun boterham te verdienen. Dan is zwart vis verkopen die je zelf gevangen hebt eerlijker dan van de milieusubsidies te leven. je zou bijna roepen: Leve de Russen die pakken het beter aan.
Hans (7-10-2013 om 20:46)
In Nederland mag alles, inbreken, oplichten, iemand dood slaan of vermoorden, maaaaar te hard rijden, je administratie niet in orde of belastingfraude is een doodzonde. Belachelijk! Zelfs al zouden ze dit gedaan hebben staat dit niet in verhouding. Belachelijk.
Cookie-instellingen beheren