Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 96 km

Grote brand schuur Nieuwerkerk

Toegevoegd: 29-10-2013, 09.42 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - In Nieuwerkerk op Schouwen-Duiveland is vanochtend een grote brand uitgebroken. Er komt veel rook vrij.

De brand woedt in een grote schuur naast een woning aan de Loensweg. Het vuur werd rond 08.55 uur opgemerkt. De brand brak uit op de zolder van de schuur, maar inmiddels staat de gehele schuur in brand. De brand is uitslaand geworden. Er werd direct ingezet op het behouden van de woning.


De hulpdiensten hebben opgeschaald naar grote brand. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn er vijf blusvoertuigen en een waterwagen ingezet. Er zijn brandweerploegen opgeroepen uit Oosterland, Zierikzee, Bruinisse en Kerkwerve.

Rond 10.05 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De schuur is volledig uitgebrand. De brandweer heeft wel de woning kunnen behouden. Wel is er veel waterschade. Salvage is ingeschakeld om te helpen met het afhandelen van de schade.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (29-10-2013 om 11:47)
Derde woningbrand in ruim een week tijd op het eiland. Maar complimenten voor de brandweer die elke keer weer de schade weet te beperken. En sterkte aan de bewoners.
Cookie-instellingen beheren