Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Huisbezoeken en grote controle-actie

Toegevoegd: 06-11-2013, 16.11 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is woensdag een grote controle-actie gehouden. Er werden huisbezoeken afgelegd en ook werd een mobiliteitscontrole gehouden.


De actie vond plaats in het kader van het wijkinterventieproject Dauwendaele. Dit project heeft als doel om het woon- en leefklimaat binnen de wijk te verbeteren. Tot mei volgend jaar worden nog diverse verkeerscontroles gehouden. Ook vinden er huisbezoeken plaats waarbij wordt gekeken naar misbruik van overheidsgelden maar ook het mogelijk niet gebruik maken van toeslagen waar mensen wel recht op hebben.

Vandaag werd het startschot gegeven voor de reeks controles tijdens een grote controle-actie op het Hof van Tange. Bromfietsers uit de wijk Dauwendaele werden gecontroleerd en meegenomen naar deze parkeerplaats om daar op de rollerbank te worden gezet. Ook werden met behulp van scanauto's mensen aan de kant gezet die nog een schuld open hadden staan bij de Belastingdienst. Motoragenten begeleidden deze mensen vervolgens naar het Hof van Tange.

De politie hield ook een algehele verkeerscontrole en hield daarbij ook de technische staat van voertuigen in de gaten. Daaruit kwamen diverse mankementen naar voren. Zo had iemand een loshangende uitlaat en bleek een aanhangwagen niet aan de technische eisen te voldoen.

Bij één van de controles werd iemand betrapt die illegaal in Nederland was. Hij werd aangehouden. Verder werden diverse voertuigen in beslag genomen en afgevoerd. Ook werden er boetes uitgeschreven en moesten mensen openstaande vorderingen direct afrekenen. De gemeente Middelburg hoopt later vandaag met enkele eerste resultaten te kunnen komen.

Eerder werden al soortgelijke controles gehouden in Vlissingen. De controle vandaag in Middelburg duurt nog tot vanavond.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (6-11-2013 om 18:29)
De politie kan beter eens een controle uitvoeren bij hun eigen medewerkers. Diverse agenten rijden in hun priveauto rond zonder geldige APK. Ook wonen ze niet op het adres waar ze volgens de gemeente zijn ingeschreven.
Voorstander @ Kaas (6-11-2013 om 18:18)
Gelukkig ziet u niet dat ze ook heel goed (normaal) werk doen. Dan doen ze het dus goed! Ik weet uit ervaring (professionele ervaring) dat de politie veel betekent voor de maatschappij. En lacht u ze maar uit, ze lachen stiekem vriendelijk terug :-P
Voorstander (6-11-2013 om 18:16)
Jawel, nieuws over de politie en we pakken de kans om er negatief over te spreken! Wees blij met dit soort controles, hier worden types gepakt die alles proberen te ontduiken. En dat gaat u geld kosten. Deze acties leveren veel meer op dan dat ze kosten!
Hans (6-11-2013 om 18:09)
Laat me niet lachen,"het woon- en leefklimaat binnen de wijk te verbeteren"? Het is puur binnenhalen van boetes e.d. Dit heeft niets, maar ook totaal niets met de leefbaarheid te maken,want dat wordt er echt niet beter door.
Mark (6-11-2013 om 17:43)
Waarom altijd burgers pesten ze weten heus wel waar de echte Criminelen zitten. Doet denken aan Nazi Duitsland die hielden ook altijd Razias. Heb medelijden met de werk mens, Criminelen krijgen een tik op de vingers.Maar om 8 's ochtends staan ze klaar met het bonnen boekje.
Pedro (6-11-2013 om 17:39)
Leuk hoor burgertje pesten zal je beroep maar zijn. dan gek vinden dat we geen respect meer hebben voor een agent. Als je auto wordt leeg gejat hebben ze geen tijd om te komen. baal van dit nederland.
Cookie-instellingen beheren