Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 147 km

Huisbezoeken en grote controle-actie

Toegevoegd: 06-11-2013, 16.11 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is woensdag een grote controle-actie gehouden. Er werden huisbezoeken afgelegd en ook werd een mobiliteitscontrole gehouden.


De actie vond plaats in het kader van het wijkinterventieproject Dauwendaele. Dit project heeft als doel om het woon- en leefklimaat binnen de wijk te verbeteren. Tot mei volgend jaar worden nog diverse verkeerscontroles gehouden. Ook vinden er huisbezoeken plaats waarbij wordt gekeken naar misbruik van overheidsgelden maar ook het mogelijk niet gebruik maken van toeslagen waar mensen wel recht op hebben.

Vandaag werd het startschot gegeven voor de reeks controles tijdens een grote controle-actie op het Hof van Tange. Bromfietsers uit de wijk Dauwendaele werden gecontroleerd en meegenomen naar deze parkeerplaats om daar op de rollerbank te worden gezet. Ook werden met behulp van scanauto's mensen aan de kant gezet die nog een schuld open hadden staan bij de Belastingdienst. Motoragenten begeleidden deze mensen vervolgens naar het Hof van Tange.

De politie hield ook een algehele verkeerscontrole en hield daarbij ook de technische staat van voertuigen in de gaten. Daaruit kwamen diverse mankementen naar voren. Zo had iemand een loshangende uitlaat en bleek een aanhangwagen niet aan de technische eisen te voldoen.

Bij één van de controles werd iemand betrapt die illegaal in Nederland was. Hij werd aangehouden. Verder werden diverse voertuigen in beslag genomen en afgevoerd. Ook werden er boetes uitgeschreven en moesten mensen openstaande vorderingen direct afrekenen. De gemeente Middelburg hoopt later vandaag met enkele eerste resultaten te kunnen komen.

Eerder werden al soortgelijke controles gehouden in Vlissingen. De controle vandaag in Middelburg duurt nog tot vanavond.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yvonne (7-11-2013 om 08:35)
De vvd stemmers zijn hier echt blij mee,Hans Wiegel wou er toen al een politie staat.van maken. Ja wie moet voor de fraude opdraaien van de Bulgaren,dat zijn wij. Er zittenzo veel criminelen onder de ambtenaren
Theuns (7-11-2013 om 07:51)
Het trieste is dat de gewone man die een belastingschuld heeft en hard werkt om dit op te lossen maar de bel.dienst dit tegenwerkt straks zijn auto in beslag wordt genomen met als gevolg geen inkomsten, meer schulden. Pak de Portugezen, en oostblokkers met hun eigen kenteken die hier al jaren wonen
Willem75 (7-11-2013 om 07:39)
Prima actie. wrakken van de weg gehaald en figuren die ten onrechte uitkeringen kregen aangepakt. in de edelstenenbuurt worden drugs verkocht. goed dat ze dat aanpakken. lawaai brommers bekeurd--prima. al die azijnpissers hier hebben zeker boter op hun hoofd? pluim voor de politie ga zo door.
Jaap (7-11-2013 om 01:06)
Nee nix politiestaat, gewoon raziia's, heel ouderwets eigenlijk.
Willem (6-11-2013 om 22:56)
Pluk ze maar al die aso s.pluk ze kaal
@ piet polletiek (6-11-2013 om 22:44)
Piet..wat zeur je nou? niks politiestaat aan deze controles...onderzoek naar misbruik van overheidsgelden, jouw en mijn belastinggeld dus, en mensen die illegaal zijn, in half kapotte auto's rijden...niks fouts aan om deze lui aan te pakken
Cookie-instellingen beheren