Weerbericht:
Mistig en gladheid door bevriezing
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 200 km

Politie onderzoekt brand Goes

Toegevoegd: 10-01-2014, 11.23 uur - Update: 10-01-2014, 16.03 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Forensisch onderzoekers van de Zeeuwse politie zijn vanochtend in Goes begonnen met een onderzoek om de oorzaak te achterhalen van de zeer grote brand die daar gisteravond uitbrak.

De brand woedde bij Demontage Werkplaats Zeeland (DWZ) aan de Van Doornestraat en brak rond 22.15 uur uit. DWZ demonteert en recyclet professionele apparaten en elektronica. Er werken grotendeels mensen die psychiatrische en/of psychosociale problematiek hebben (gehad) en weer worden klaargestoomd voor de reguliere arbeidsmarkt. Het pand van de sociale werkplaats werd volledig verwoest.  De medewerkers worden vanochtend opgevangen en begeleid door medewerkers van de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg Emergis uit Kloetinge.

De brandweer was het vuur rond 01.30 uur meester. Hierna moest er nog lange tijd worden nageblust. Vannacht en vanochtend zijn nog diverse ploegen opgeroepen om de ingezette brandweerlieden af te lossen. De politie is vanochtend 10.45 uur begonnen met een onderzoek om de toedracht van de brand te achterhalen. Na afronding van het onderzoek is de brandweer weer verder gegaan met nablussen. Het nablussen kon aan het einde van de middag worden afgerond. Rond 16.00 uur waren de laatste brandweerlieden weer op de kazerne.
 
De uitkomsten van het politie-onderzoek zijn nog niet bekend.

Zie ook:
- Personeel werkplaats opgevangen (10-01-2014)
- Zeer grote uitslaande brand in Goes (09-01-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goes-West!! (14-1-2014 om 04:51)
Inderdaad Oor Zaak Jij snapt het, jammer dat er veel mensen nog niet snappen wat je bedoelt. Maar goed. Je ziet wat er gebeurd het restant van het pand wordt al gelijk afgebroken voor een zogenaamd onderzoek?. yeah right! Denk maar eens over na waarom.
dafjemiddelburg (11-1-2014 om 18:25)
Ze hebben in Zeeland bij de politie wel in een keer veel brandonderzoek specialisten. 3 jaar geleden waren er nog maar twee. Hopen dat ze uit tilburg komen. Heb ik meer vertrouwen in.
HB (11-1-2014 om 13:46)
@ Oorzaak bij jezelf zoeken: Wat dat nou weer voor reactie is want dat slaat werkelijk nergens op!
bk (10-1-2014 om 19:45)
van wie is toch die Liebherr 920??
Oor Zaak bij je zelf zoeken (10-1-2014 om 18:34)
Ik denk dat het politiek klimaat in de gemeente Goes de oorzaak is. en de schofterige manier waarop ze "hun" slachtoffers behandelen. het vraagt gewoon om problemen, maar ook daar willen ze niets van weten en er is geen enkele manier om zelfs maar een vraag over je rechten of bezwaar te plaatsen, dat weigeren ze gewoon, dan volgen de intimidaties en pesterijen en wordt je het leven letterlijk onmogelijk gemaakt. het is wachten op het volgende drama. want daar sturen ze bewust op aan. hoeveel brandjes, gezinsdrama's en zelfmoorden moeten er nog volgen ? daar leest u niets over, maar het loopt volledig uit de hand, de verantwoordelijke raadsleden en burgemeester zijn onaanspreekbaar, onaantastbaar en willen er niets van weten.
Cookie-instellingen beheren