Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Recherche-onderzoek naar toedracht brand Bruinisse

Toegevoegd: 04-12-2023, 09.21 uur
De oorzaak van de brand wordt onderzocht door de recherche.
De oorzaak van de brand wordt onderzocht door de recherche.
© Foto: Roland de Jong
Door: Eugène Harthoorn

BRUINISSE – De recherche is een onderzoek gestart in naar de toedracht van de brand van gisterenavond in Bruinisse.


De politie heeft het aangetroffen vuurwerk in beslag genomen en onderzoek de samenstelling van deze partij vuurwerk en er wordt gekeken wat de mate van strafbaarheid is.

De brandweer moest gisteren stoppen met blussen van de politie omdat er vuurwerk op de zolder van een woning aan de Acacialaan lag. Meerdere woningen werden getroffen door deze brand. Er werd opgeschaald naar een GRIP1-situatie en een gedeelte van de woonwijk werd afgesloten. De hulpdiensten zijn urenlang ingezet om de brand te bestrijden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rien (4-12-2023 om 22:17)
Afschaffen die handel, heeft geen enkel nut dat afsteken, zeker daar dit meestal gedaan wordt door half gestoorden.
Arnold (4-12-2023 om 19:02)
Heel veel vuurwerk wat gebruikt wordt bij de aanslagen die bijna wekelijks in het nieuws zijn en waarbij hele deuren er uit geblazen worden, komt uit Italië. Voor zover ik weet, gelden daar toch ook de Europese regels die gaan over veiligheid. Of heb ik wat gemist?
Oompje (4-12-2023 om 17:55)
Iedereen hieronder is hard stille gestoord. Dat onze Nederlandse overheid regels maakt over wat wel en niet mag, maakt vuurwerk uit België of Polen niet per direct of per definitie (levens)gevaarlijk. We hebben stellige Europese regels die gaan over veiligheid. En uiteraard moeten we in Nederland weer overdrijven. Ook met ingrijpen en reageren.
Rien (4-12-2023 om 12:27)
Gelijk huis uit zetten, net als bij een wietplantage.
Rik (4-12-2023 om 11:54)
@ad jonkers: wat een belachelijke reactie! Normaal goedgekeurd vuurwerk wat in de laatste dagen van december gekocht kan worden is niks mis mee. Het illegale vuurwerk is een ander verhaal. Maar goed, zure mensen die overal op tegen zijn heb je altijd…..
Ad Jonkers (4-12-2023 om 10:28)
@Rene; prima verwoord en uiteraard volledig mee eens!
Cookie-instellingen beheren