Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto rijdt door na aanrijden meisje (13)

Toegevoegd: 31-01-2014, 15.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is dinsdag een 13-jarig meisje gewond geraakt toen ze werd aangereden door een auto. De bestuurder hiervan is na de botsing doorgereden. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.

Het ongeluk gebeurde rond 09.00 uur op de Sir Winston Churchilllaan. Het meisje, afkomstig uit de gemeente Veere, fietste in de richting van de school toen ze werd ingehaald door een haar van achteren naderende auto. Deze grijze Nissan Micra kwam hard langsrijden en tijdens het passeren raakte de auto de fiets van het meisje.

De 13-jarige kwam door de botsing midden op de weg ten val. Het meisje raakte hierdoor lichtgewond en haar fiets raakte beschadigd. Met behulp van enkele vriendinnen en klasgenoten is zij vervolgens lopend naar school gegaan. Het meisje heeft later aangifte gedaan bij de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
j (1-2-2014 om 00:07)
je bent 13 dan fiets je meestal naast je vrienden zo was je zelf ook op die leeft tijd. Als je nu langs een stel kinderen fiets moet je gewoon even wat meer geduld hebben. Is vrij moelijk voor veel mensen ook voor 50+.wat ik niet snap waarom hebben mensen zo weinig geduld tegen woordig.kies gewoon het juiste moment Zeg me aub 1 duidelijk reden om mensen van de weg te rijden.
loes (31-1-2014 om 21:05)
hoe vaak zie ik dat een automobilist rakelings dicht een fietser in haalt, omdat er een tegenligger aan komt, kunnen ze dan ff geduld houden.....
T4 (31-1-2014 om 20:02)
@snuif wat ben jij toch een lam lul met zulke uitspraken. en dat geld ook voor de persoon in de nissan micra ze is dertien jaar oud. oke ze fietsen niet altijd recht op de weg. maar om nu door te rijden of zulke dingen te zegen.als jij voor je donder wordt gereden en iemand rijdt door dan is de wereld t klein zeker. .
Joos (31-1-2014 om 19:35)
Lijkt een beetje "normaal" te gaan worden, doorrijden na een aanrijding. Kan dan ook wat mij betreft niet zwaar genoeg worden gestraft; het is druk genoeg op de weg en doorrijders kun je daar beter kwijt dan rijk zijn. Ofwel: rijbewijs afpakken en heel lang inhouden. Afhankelijk van gedrag in de maatschappij na een paar jaar teruggeven of niet. Anderzijds: ook ik heb eens tot mijn grote schrik zo'n kind op de fiets licht geraakt waardoor zij viel. Zij deed ongeveer alles fout wat zij fout kon doen, zoals o.a. tegen het eenrichtingsverkeer in uit een onoverzichtelijke bocht komen. Desondanks kostte het mij een deel van mijn no-claim. Uiteraard was ik vooral blij dat er geen persoonlijk letsel was, maar rechtvaardig kon ik het niet vinden.
Jan (31-1-2014 om 19:24)
Hoe het ook komt, wie z'n schuld het ook is. Stug door rijden als er iemand onderuit gaat vind ik erg laf.
Roman (31-1-2014 om 18:50)
Ik weet niets van de situatie, maar ik denk dat velen wel het irritante gedrag van fietsers herkennen. Regels als : "met z'n tweeen naast elkaar fietsen MAG ALS ..de situatie het toe laat" lappen velen aan hun laars en het gros kent de verkeersregels niet eens. Het enige wat ze weten is dat je als fietser zwakker bent dan een auto.. Nou gedraag je dan ook zo!! Auto's zijn sneller en accepteer dat als fietser en laat ze passeren en ga niet irritant lopen doen. Ik vind ook wel dat automobilisten rekening moet houden met fietsers. Kortom we leven met z'n allen op deze aardkloot leef en laat leven. Ik zeg niet dat het eigen schuld is, en doorrijden mag natuurlijk niet. Maar ik wilde het gewoon even kwijt!
Cookie-instellingen beheren