Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Verwaarloosde honden in beslag genomen

Toegevoegd: 07-02-2014, 14.45 uur
Door: Rolf de Feijter

BROUWERSHAVEN - De 24-jarige eigenaar van een reu en een teef met een nest pups in Brouwershaven moest afgelopen woensdag zijn honden afstaan vanwege verwaarlozing. De honden zijn opgevangen op een locatie elders in Nederland.

Via een tipgever kwam de politie erachter dat de twee jaar oude teef vermagerd was en voor de derde keer in twee jaar een nest pups had. De teef zou niet goed verzorgd worden. Ook de reu was vermagerd. Agenten van de dierenpolitie hebben de honden in beslag genomen. De eigenaar deed vrijwillig afstand van de pups. Hij verklaarde niet de gelegenheid te hebben gekregen de situatie te kunnen verbeteren.

De honden worden door een dierenarts bekeken en indien nodig behandeld. De eigenaar heeft een proces verbaal gekregen. Het onderzoek is vandaag voortgezet met het horen van getuigen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daan (7-2-2014 om 15:14)
De eigenaar verklaarde niet de gelegenheid te hebben gekregen om de situatie te verbeteren?? Wat een onzin!! Je zorgt gewoon altijd goed voor je dieren, begin er anders niet aan!! Waarom steeds pups? Voor het geld? Arme dieren, die verdienen veel beter!
Cookie-instellingen beheren