Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie gaat aangifte vanaf afstand opnemen

Toegevoegd: 27-02-2014, 16.38 uur
Een voorbeeld van het nieuwe 3D-aangifteloket.
Een voorbeeld van het nieuwe 3D-aangifteloket.
© Foto: Bart van Hattem / Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanaf half maart is het mogelijk om in de politiebureaus in Terneuzen en Zierikzee in 3D aangifte te doen. In West-Brabant zijn sinds vandaag de eerste drie loketten open.

Het 3D-aangifteloket is een driedimensionaal beeldscherm waarmee de aangever persoonlijk contact heeft met een politiemedewerker die vanaf een andere locatie de aangifte opneemt. De politiemedewerker zit in Roosendaal en bedient vanaf daar alle 3D-aangifteloketten.

Via het algemene politienummer 0900-8844 maakt de aangever vooraf een afspraak om de 3D-aangifte te doen. De medewerker opent vervolgens voor de aangever de deur, zet het scherm aan en maakt de aangifte op. Met een camera kan ook een legitimatiebewijs worden gescand. De aangifte wordt later thuisgestuurd.

De officiële opening van het eerste 3D-aangifteloket vond vanmorgen plaats in het bureau in Sprang-Capelle en i
n Rotterdam werkt de politie al langer met 3D-aangifteloketten. De ervaringen van aangevers en politie zijn daar zo goed dat in Zeeland-West-Brabant nu ook wordt getoetst of dat in landelijke gebieden ook zo werkt.

In het najaar van 2014 zullen de eerste bevindingen bekend worden. Daarna wordt gekeken of de loketten worden uitgebreid over meerdere locaties in de politie eenheid. De vijf geopende loketten blijven in ieder geval. 
In maart gaan ook in Noord-Holland 3D-aangifteloketten open. Die 3D-aangifteloketten komen in eerste instantie in drie gemeentehuizen. Daarna worden de loketten eventueel in het hele land geplaatst.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niels (28-2-2014 om 01:11)
Dit is echt zo onpersoonlijk! vroeger kon je nog wel eens troost krijgen van een agent, maar dit! en zeker ook nog zelf je koffie pakken?
Tom (27-2-2014 om 23:50)
Lekker persoonlijk die nationale politie, echt een vooruitgang... not! Ik heb liever persoonlijk contact als ik hulp nodig heb en heb geen zin om achter een beeldscherm mijn verhaal te doen, zo wordt de afstand van ons burgers met de politie NOG groter! Scheelt natuurlijk personeel, nu de bureaus in Terneuzen en Zierikzee sluiten. Even binnenlopen om iets te vragen of te melden kan dan ook niet meer!?
Mark (27-2-2014 om 17:58)
Dus als ik het goed begrijp moet je nu eerst een afspraak gaan maken voor aangifte ? Dus als je berooft besteeld of bedreigd word moet je vervolgens nog drie dagen wachten Lekker systeem dan
Jan (27-2-2014 om 17:09)
gaan ze dan ook het systeem aanpassen dat niet meer degene die de aangifte opneemt die ook moet afwerken? want dat is pas echt een ramp.