Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 21 km

Veel rook bij grote brand Domburg

Toegevoegd: 29-03-2014, 14.13 uur
Door: Roland de Jong

DOMBURG - In Domburg is zaterdagochtend een grote brand uitgebroken in een bedrijfsloods. Bij de brand kwam behoorlijk veel rook vrij.

De brand woedde in een loods aan het Zandwegje. De hulpdiensten kregen even voor half twaalf de eerste meldingen binnen. Direct kwam er veel rook vrij en de brandweer schaalde daarom binnen vijf minuten op naar grote brand. Vier blusvoertuigen, een waterwagen en een ladderwagen werden met spoed ter plekke gestuurd. De brandweer van Zoutelande werd stand-by gezet om snel ter plekke te kunnen zijn bij eventuele andere incidenten. Op de brand kwamen veel mensen af.

De eigenaar van de loods ademde rook in en is door een ambulanceteam behandeld. Uit onderzoek is gebleken dat er bij de brand geen asbest is vrijgekomen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is de loods waarin de brand uitbrak volledig verwoest. "De loods kon niet meer gered worden. Een kleinere, naastgelegen loods kon wel worden behouden."

Rond 13.50 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Er is een kraanwagen ingezet om ervoor te zorgen dat alle brandende resten goed afgeblust kunnen worden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren