Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
89 files van totaal 313 km

Verwaarloosde pony niet meer te redden

Toegevoegd: 02-04-2014, 16.41 uur
De verwaarloodse pony moet worden afgemaakt.
De verwaarloodse pony moet worden afgemaakt.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de gemeente Borsele is vandaag een zwaar verwaarloosde pony aangetroffen. Het dier was niet meer te redden.

Nadat een melding over een verwaarloosd paard was binnengekomen gingen dierenagenten ter plekke om de situatie te onderzoeken. In een weiland bij een boerderij troffen zij een oude Shetlandpony met ernstig vergroeide hoeven aan. De voorhoeven waren tot aan de voorbenen gegroeid, waardoor open wonden waren ontstaan. Het was duidelijk te zien dat de pony nauwelijks kon lopen en lange tijd op dezelfde plek had gelegen.

De opgeroepen dierenarts kon niet niets meer voor de pony doen en in overleg met de eigenaar is besloten om het dier op humane wijze te euthanaseren. De eigenaar wordt zware verwaarlozing verweten en krijgt hiervoor een proces-verbaal. Hij zal te zijner tijd verantwoording voor de rechter moeten afleggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
domo (8-4-2014 om 11:34)
@ frans k. goed leven gehad, kijk jij wel goed???hij ziet er echt vals uit, das gewoon flauwekul. dieren zijn niet vals geboren maar vals gemaakt. maar idd ontzettend erg dit en had niet geholpen kunnen worden door de smid, niet alleen de hoeven zijn veel te lang, heel de stand van de benen daardoor niet goed meer, denk bijv eens aan de spieren en pezen
JJ (7-4-2014 om 10:50)
En dat heb niemand gezien daar in de regio ,even een telefoontje op tijd ,en het beestje was al veel eerder gered,maar ja waarom iemand vd zelfde club verraden,steken veel liever de kop in het zand en dan maar een extra duit in het zakje doen op de zondag.
Kees (7-4-2014 om 08:46)
Aan D vd Adel, als u weet dat er onder zulke omstandigheden ook nog 5 pony's staan hoop ik dat u hier wel aangifte van heeft gedaan bij politie en u de dierenbescherming heeft ingelicht? Want als u hier niets mee doet, kunt u wel hopen dat ze gaan kijken, maar zal het waarschijnlijk voor deze dieren ook te laat zijn als u blijft hopen... Ik hoop dat u dan in deze actie heeft ondernomen of dit gaat doen.
ronald van gemert (6-4-2014 om 22:12)
iedereen vind het erg ,maar niemand heeft myn bericht goed gelezen ,myn zus heeft geld nodig voor opvang ,allemaal 1 euro??
yvonne de kam (4-4-2014 om 21:25)
Snap niet dat dit niet eerder is opgemerkt slapen die mensen daar of wat als je toch ziet dat zo,n pony er staat met zulke hoeven dan bel je toch gelijk naar de dierenbescherming dit had niet mogen gebeuren want dit is niet van een kort tijdje die hoeven maar een heel lange tijd en heeft die man geen vrouw kinderen of mensen ronddom hem verschrikkelijk gewoon.
JORIS BAKKER YERSEKE. (4-4-2014 om 02:32)
ik snap het niet ik snap het niet... dat er mensen zijn die zo klakkeloos met dieren omgaan... zulke mensen merken het waarschijnlijk ook niet als je hun been afzet.. bij wijze van spreken dan... Mijn tranen branden bij de gedachte dat er over de hele wereld nog zoveel. van deze dieren lijden... waar gaat het heen met deze wereld./...
Cookie-instellingen beheren