Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Bijna 250 verwaarloosde runderen

Toegevoegd: 30-04-2014, 13.10 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - Bij een bedrijf in Rilland zijn vanmorgen 247 verwaarloosde runderen weggehaald. De veehouder is aangehouden.

Vorige maand vond op het bedrijf aan de Tweedeweg ook al een controle plaats. Medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wilden een onderzoek instellen maar werden daarbij tegengewerkt door de 56-jarige eigenaar. De man verzette zich hevig en moest uiteindelijk door de politie worden afgevoerd.

Tijdens deze controle bleken dat veel runderen slecht verzorgd werden, er diverse kreupele dieren waren en ook dat er koeien waren met huidproblemen. Bij een hercontrole bleek één van de runderen zelfs doodziek te zijn. Dit dier moest ter plekke worden afgemaakt.

Ook vandaag vond weer een controle plaats op het veebedrijf. Deze werd uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Zij kreeg assistentie van de politie en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Vandaag werd geconstateerd dat de dieren geen droge ligplaatsen hadden en dat er zieke en kreuepele dieren op het bedrijf verbleven die geen behandeling kregen. "Het was duidelijk dat de veehouder eerdere afspraken over de behandeling van de dieren niet nakwam. Dit was voldoende reden om de runderen weg te halen en over te brengen naar een opvangadres. Hier zullen zij de nodige zorg ontvangen", aldus een woordvoerder.

De veehouder is ook vandaag weer door de politie aangehouden.

Zie ook:
- Runderen slecht verzorgd, boer opgepakt (14-03-2014)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
adrie (6-5-2014 om 20:15)
de hoge heeren kyken naar hun zelf om hun zn zakken tevullen maar de boeren en hard werkende mensen zyn dupe er van allemaal wetjes en regeljes ze maaken alles kapot een mmens telt nier meer tegenwordige
Stads boertje (5-5-2014 om 21:52)
Joris Bakker, omdat dieren op weiden van Staatsbosbeheer pas op 15 mei gebruikt mogen worden. Daarom kwamen ze van de NVWA nu nog even, want na die datum konden ze die boer niks meer maken!!!
Anthonia (5-5-2014 om 20:39)
De zogenaamde zieke koeien die afgemaakt zijn, hadden die ochtend vroeg gekalfd... Nogmaals, deze man is niet gek en laat het hier echt niet bij zitten, veearts trouwens ook niet!! Dus Pippa er wordt aan gewerkt hoor!
Bertus (5-5-2014 om 19:10)
Zo te lezen kunnen we de boer veel sterkte wensen!
Maartje (5-5-2014 om 10:30)
Wat een drama voor deze boer en zijn gezin. Over de rug van zo te zien gezonde dieren wordt door die vreselijke kerels van de AIVD een papieren kwestie uitgevochten. De dieren zijn hiervan de dupe. Op de site van RVON is een triest verhaal te zien van dieren die zieker terugkwamen van het opvangadres dan toen ze er heen gingen. Deze boer is niet slecht voor zijn dieren, het is puur machtsvertoon van de AIVD, deze mensen horen in Torentijd te zitten i.pl.v. dhr van Iwaarden.
Joris Bakker (5-5-2014 om 00:31)
Waarom staan die dieren nog steeds binnen in de schuur..?? En mocht deze boer zich inderdaad schuldig hebben gemaakt aan het ernstig verwaarlozen van zijn veestapel.. dan hoop ik toch op een permanent verbod op het houden van runderen of wat voor soort vee dan ook!!!!
Cookie-instellingen beheren