Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Maandag geen alarmsirenetest

Toegevoegd: 01-05-2014, 16.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op maandag 5 mei blijft het stil om 12 uur. Veiligheidsregio Zeeland laat de sirenes dan niet afgaan in verband met Bevrijdingsdag.

Elke eerste maandag van de maand, om 12 uur, wordt het alarm getest om te controleren of de sirenes nog werken en om de bevolking alert te maken. Op maandag 5 mei vindt de test niet plaats vanwege de nationale feestdag.

Op maandag 2 juni worden de sirenes wel weer getest. Deze dag wordt ook NL-Alert getest. NL Alert is een aanvullend alarmmiddel voor de mobiele telefoon dat ingezet kan worden om burgers in een specifiek gebied te waarschuwen over gevaar dat dreigt. In het tekstbericht staat wat er aan de hand is en wat burgers moeten doen om zichzelf in veiligheid te brengen. Om het bericht te kunnen ontvangen, moeten mensen wel eenmalig hun telefoon instellen.

Sirenes
Over het hele land staan sirenes die draadloos en onafhankelijk van elkaar aangezet kunnen worden. Het systeem van de sirenes wordt het WAS (waarschuwing -en alarmeringssysteem) genoemd. Als de sirenes gaan, moeten mensen ramen en deuren sluiten en radio of televisie aan zetten op de regionale zender.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Simon vis (2-5-2014 om 12:07)
Tom: Lig jij wakker van twee keer geen sirene? Zou toch de dokter even bellen! Het is dat dit bericht er staat want anders was ik het allang vergeten. Het gaat mij erom dat hij afgaat in geval van nood. Dan moet hij het doen. Niet lopen zeveren om een testminuutje. Die testminuut stelt niets voor.
Zeeuw (1-5-2014 om 20:39)
@Tom, lekker negatief ben je weer zeg...het glas is bij jou altijd half leeg zeker? Er gaat eens 1 dingetje niet zoals het hoort en dan gaan we weer zeiken....Er gaat inderdaad een heleboel goed bij de regio, misschien moet je daar eens naar kijken, het zal je verbazen.
Karel (1-5-2014 om 17:49)
Geen wijzigingen dus,..
Tom (1-5-2014 om 17:29)
In april ook al geen sirene test vanwege een fout van een medewerker en nu vanwege bevrijdingsdag. Ben benieuwd waarom ze het in juni niet gaan doen. Veiligheidsregio heeft geen tests of controles nodig, daar gaat waarschijnlijk altijd alles goed...