Weerbericht:
Vandaag en morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

VRZ: Bel geen 112 voor meldingen groepsvorming

Toegevoegd: 25-03-2020, 17.12 uur
VRZ: Bel geen 112 voor meldingen groepsvorming
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept mensen dringend op om niet het alarmnummer 112 te bellen als zij groepen van meer dan twee personen zien.


De Veiligheidsregio meldt dat de meldkamer van het alarmnummer wordt overspoeld met telefoontjes over meldingen van groepen met meer dan 2 personen. “We willen je graag verzoeken hiervoor niet 112 te bellen. Aan de handhaving van de maatregelen wordt gewerkt. Probeer elkaar aan te spreken waar dit kan. Denk aan de anderhalve meter afstand. Volg de maatregelen en gebruik je gezond verstand. We moeten dit samen doen”, zo zegt de veiligheidsregio.

​Alhoewel het kabinet maandag al aankondigde dat groepsvorming verboden zou worden, is het uitdelen van boetes nog niet mogelijk. De veiligheidsregio's werken momenteel samen aan een nieuwe noodverordening die dit juridisch ook mogelijk moet maken. Deze zal het verbod op het uitoefenen van zogeheten contactberoepen als kapper en nagelstylist ook kan worden gehandhaafd. Op dit moment is er al wel een Zeeuwse noodverordening, maar deze is opgesteld voordat de nieuwe maatregelen werden afgekondigd.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren