Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
107 files van totaal 460 km

Demonstratie horeca-ondernemers goed verlopen

Toegevoegd: 15-01-2022, 20.44 uur - Update: 15-01-2022, 20.53 uur
Demonstratie horeca-ondernemers goed verlopen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De actie van Zeeuwse horeca-ondernemers om bij wijze van demonstratie hun zaken te openen tijdens de lockdown is volgens de Zeeuwse burgemeesters goed verlopen. De burgemeesters hadden de demonstratie toegestaan.


In het hele land waren vandaag horecazaken éénmalig open om aandacht te vragen voor de vaak erg lastige situatie waarin zij verkeren door de coronamaatregelen van de overheid. De zaken zijn vanwege de lockdown alweer een poos dicht en mogen alleen afhaal aanbieden. Dat leidt bij veel ondernemers tot wegvallende omzet met financiële problemen als gevolg.

Volgens de burgemeesters hebben de ondernemers via de actie een duidelijk signaal afgegeven. "We kunnen concluderen dat de actie in onze regio goed en verantwoord verlopen is. Op veel plaatsen was het gezellig druk en werden de maatregelen en gemaakte afspraken goed nageleefd. We spreken hiervoor onze waardering uit naar in het bijzonder onze ondernemers", zo laten de burgemeesters in een gezamenlijke verklaring weten.

De burgemeesters benadrukken dat de actie éénmalig werd toegestaan. "Wij rekenen erop dat de landelijke coronamaatregelen (inclusief de beperkingen voor de diverse sectoren) nu weer volledig opgevolgd worden. Als burgemeesters zien wij toe op de naleving van deze coronamaatregelen. Indien nodig wordt gehandhaafd. De uitgangspunten hiervoor blijven ongewijzigd."

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (16-1-2022 om 14:15)
Mooi Zo 1 dag mag de horeca wel open "ter demonstratie" maar maandag moeten ze weer dicht blijven. De besmettingen schieten weer snel omhoog. Dat zien we ook in landen als Frankrijk gebeuren zagen we in het grafiekje van Ernst Kuipers. Half februari denken we over de piek heen te zijn. Ziekenhuizen mogen nog steeds niet behandelen en opereren. Alles ligt nog dicht. Pas als de ziekenhuizen het weer aan kunnen en mogen opereren dan zeg ik horeca weer open. Tot die tijd gaan er veel mensen dood omdat ze niet geopereerd kunnen worden of getransplanteerd of bestraald. Dus voorzichtigheid geboden nog. Kroegen zijn er veel te veel alcohol maakt meer kapot dan je lief is Roken ook.
Michel (16-1-2022 om 11:33)
Terecht dat de Horeca heeft gedemonstreerd, sommige hebben het op een verantwoorde manier gedaan , en zo hoort het ook. Met controle van QR-Code en mondkapjes en afstand houden. Andere Horeca-ondernemers trekken zich nergens van aan.En juist deze verzieken het voor hun collega's die zich wel aan de regels houden. Ik zou zeggen tegen die Horeca-ondernemers ga eens in gesprek met jullie collega's en hun voorleggen, laat ons met zijn allen de regels volgen zodat we weer normaal open kunnen gaan.
zeeuw (16-1-2022 om 10:12)
prachtig dat haast alles open is maar ze lopen wel in mekaars nek te heigen horeca moet nog dicht blijven ,maar daar is het veiliger dan op straat en wel op 150cm rara hoe kan dat allemaal
Ik (16-1-2022 om 09:30)
Goedzo laat niet alles van je afpakken,want dat is de bedoeling. Het volk mag straks niets meer hebben ,want zonder iets moet je ook maar gelukkig zijn. Belastingcenten gaat ook voor een gedeelte naar alcaida en Rutte lacht alles weg. Hij kan nog steeds op z,n fiets naar het werk zonder problemen omdat criminelen hun hand boven zijn partij houd.
Cookie-instellingen beheren