Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Van Merrienboer: 'Rem nu snel en hard intrappen'

Toegevoegd: 18-12-2021, 19.46 uur
Van Merrienboer: 'Rem nu snel en hard intrappen'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De nieuwe lockdown is ingrijpend en teleurstellend maar we ontkomen er niet aan om de rem nu snel en hard in te trappen. Dat zegt Erik van Merrienboer, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland in een reactie op de persconferentie van het kabinet.


“Deze nieuwe harde lockdown is ingrijpend. Het is een teleurstellende en zware boodschap die toch onverwachts komt. Maar de beperkingen zijn nu echt noodzakelijk om te voorkomen dat we straks in grote problemen komen door de nieuwe coronavariant omikron. Want wat we al weten over deze nieuwe variant, is heel zorgelijk. En die zorgen nemen de laatste dagen ook heel snel verder toe. Het virus blijkt zich door omikron sowieso sneller te verspreiden. Dat zien we al op andere plekken. En we weten inmiddels ook dat de bescherming van onze eerste en tweede vaccinatie hiertegen minder goed is dan we zouden willen. Dat maakt de kans heel groot dat er snel meer mensen in het ziekenhuis behandeld moeten worden. Terwijl onze zorgketen al onder erg grote druk staat”, zo stelt Van Merrienboer.

De avondlockdown van de afgelopen weken werkte volgens de VRZ-voorzitter goed tegen de ‘oude’ virusvariant maar kunnen we met de huidige maatregelen de nieuwe variant onvoldoende tegenhouden. “Dat laten de prognoses al duidelijk zien. We zagen bij eerdere golven hoe belangrijk snel ingrijpen is als we dit soort slechte vooruitzichten hebben. Daarom zijn deze scherpe maatregelen nu direct zo dringend nodig. De rem moet nu snel hard ingetrapt worden, om daarmee straks ergere problemen en een langere nasleep te voorkomen”, aldus Van Merrienboer.

Volgens de VRZ-voorzitter vraagt de omikronvariant van ons allemaal dat we terughoudend zijn. “Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk thuis te blijven. En ook door plannen die we in deze decembermaand misschien al hadden, bij te stellen en ook het reizen te beperken. Hoe lastig dat ook is en hoe graag we ook elkaar in deze tijd ontmoeten. Deze nieuwe situatie zorgt voor risico’s die we opnieuw alleen door ieders inzet en met elkaar kunnen verkleinen.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (21-12-2021 om 10:39)
@WeetAllesBeter, de naam alleen al, brrrrr. Ikke,ikke en de rest kan stikke
Timsalabim (21-12-2021 om 05:36)
Nou weetallesbeter, voor corona had je ook “crowdcontrol” hoor, de politie sloeg je gewoon de “crowdcontrol” in. En als mensen zich laten prikken moeten ze dat toch lekker zelf weten, ook jij hebt niks te zeggen over het lichaam en de keuzes van een ander. Door roeptoeters en schreeuwers zoals jou ga ik juist VOOR het vaccin, gewoon omdat jij dat niet leuk vindt.. En ga nu maar weer lekker de protocollen van sion lezen ofzo…
WeetAllesBeter (20-12-2021 om 22:09)
Waanzin dit. Deze variant is minder gevaarlijk en ineens moet alles op slot.. de ware rede wil niemand zien helaas. Iedereen blijft zich als lemming gedragen en rent voor z'n prikje. Jullie prik verslaafde zijn hard bezig de maatschappij te slopen voor iedereen. Word toch eens wakker mensen. @Michel. De cijfers zijn opgeblazen. Alles om je in de crowd control te krijgen, als jij deze nonsens nog steeds gelooft... mygod...
Michel (20-12-2021 om 13:09)
@Jan @Moeder, eens kijken of jullie nog zo grote mond hebben, als je zelf op de IC komt te liggen of een van je naasten. Maar als het komt, wees dan zo flink door te zeggen, geef mijn bed maar aan iemand anders die het nodig heeft
Moeder (20-12-2021 om 09:14)
Precies Jan!! U ziet het goed!!
Moeder (20-12-2021 om 09:12)
Optimist, triest hoe gehersenspoeld u bent. Zou uw naam veranderen. De meeste mensen worden verkouden van c of krijgen griep. Maar worden niet doodziek en het deel dat sterft is even klein, 0,5% ongeveer, als het deel vd mensen die vóór 2020 stierven aan griep. Omikron schijnt trouwens een nog minder heftige vorm te zijn. Dus waar hebben we het over. Angstzaaierij. En ja, ik houd me over het algemeen aan de regels. Met Kerst twee mensen over de vloer, enz.
Cookie-instellingen beheren