Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Oud-GGD medewerkers aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen

Toegevoegd: 22-10-2022, 01.09 uur
Oud-GGD medewerkers aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft dinsdag 18 oktober twee voormalige GGD-medewerkers aangehouden die ervan worden verdacht te hebben gefraudeerd met vaccinatiebewijzen. Het tweetal gaf vaccinatiebewijzen uit, zonder dat mensen daadwerkelijk waren gevaccineerd met een vaccin tegen het coronavirus.


De GGD Zeeland constateerde de fraude waarna zij direct aangifte deden bij de politie. De politie is, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in Zeeland-West-Brabant, een onderzoek gestart dat heeft geleid tot de aanhouding van twee vrouwen.

De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten. De politie en het OM zetten het onderzoek naar de fraude en eventuele betrokkenen voort. Het vermoeden is dat zo’n 300 personen een vals vaccinatiebewijs hebben gekregen. Volgens de politie worden die bewijzen ongeldig verklaard.

 

Zie ook:

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (27-10-2022 om 10:05)
@Thijs: Die prikken die je krijgt om op vakantie te kunnen gaan, zijn getest, dat neem je ook maar aan als waarheid, of ben je er bij geweest of is je vakantie belangrijker dan je ( + je omgeving ) eigen belang? En die oversterfte, zijn dat de mensen met een vaccinatie of de mensen ZONDER vaccinatie? Maar ik geef toe het is o zo makkelijk om met een kleine groep overal tegen te zijn, staat lekker stoer, denken ze.
Michel (24-10-2022 om 11:41)
@Thijs, Die GGD'ers die de fraude hebben gepleegd, zijn een gevaar voor de bevolking. Deze aso's moeten flink aangepakt worden.
Thijs (23-10-2022 om 18:36)
Nou mensen, @Tim is nog niet dood (gelukkig!), dus het experimentele middel is echt niet gevaarlijk hoor!! Oversterfte is ongekend hoog sinds die spuitjes en mensen zoals jij vinden het schijnbaar allemaal maar prima dat mensen geliefden verliezen en er niet gesproken mag worden over mogelijke(!) oorzaken. Dat is pas ziek en daar kan je helaas niet tegen spuiten. Die injecties die je neemt voor vakantie is materiaal dat is getest en waarvan de (bij)werkingen bekend zijn. Mensen leven liever met gemakkelijke leugens dan met ongemakkelijke waarheden en slikken de propaganda voor zoete koek. Leren van de geschiedenis? Nee joh, veel te ongemakkelijk/confronterend. Maar ga gerust om je 5e booster hoor! Wat betreft die GGD'ers, dat zijn helden.
Tim Fakkeldij (23-10-2022 om 11:32)
Ik ben ruim 65+, te zwaar, mankeert van alles, heb alle prikken gehad, en heb ( nog ) geen Corona gehad. Dus wat zegt dat allemaal. Maar inwoner in mag er dus van uit gaan dat U niet op vakantie naar verre landen gaat waar ook bepaalde injecties verplicht zijn?
Drica (22-10-2022 om 21:43)
@Cynthia: Mij kan het persoonlijk niets schelen wie wel of niet om de spuiten is geweest en wel of niet met of zonder spuiten ziek is geworden. Daar ging dit bericht ook niet over maar wel over een stelletje fraudeurs/oplichters/zg Good Guys etc die zich voor hebben gedaan dat ze wel gevaccineerd waren en enkele criminelen bij de GGD (die al dan niet tegen betaling), 300 (of meer mensen) in gevaar hebben gebracht. Nog steeds erg van al die mensen die het met of zonder vaccinatie niet gehaald hebben.
Michel (22-10-2022 om 18:31)
@Inwoner, je moet helemaal niet om die spuit. Dus maak je niet zo druk. Ik ben ook om de spuiten geweest, maar ik ben totaal niet aan banden gelegd en heb alle vrijheden die ik heb nog altijd kunnen doen. Geregeld op vakantie en af en toe een terrasje pakken.
Cookie-instellingen beheren