Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden ook (onweers)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Avondklokcontrole leidt tot arrestaties en vondst kwekerij

Toegevoegd: 24-01-2021, 14.47 uur
Avondklokcontrole leidt tot arrestaties en vondst kwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een controle van een voertuig vanwege de avondklok heeft zaterdagavond in Terneuzen geleid tot drie arrestaties, een vermoedelijke drugsvondst en de vondst van een wietkwekerij.


Surveillerende agenten zagen rond 22.0 uur op het parkeerterrein van de McDonald’s aan de Informaticastraat een auto staan met daarin drie mannen. Ze besloten een controle in te stellen. Hierbij bleek dat de drie geen werkgevers- en/of eigen verklaring voor de avondklok konden overleggen. Daarom werd proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens het opnemen van de personalia bleek dat de bestuurder, een 34-jarige man uit Vlissingen, een actieve veelpleger is die nog gezocht werd als verdachte in een recherche-onderzoek. Hij kon daarvoor ook nog aangehouden worden en zo geschiedde.

Achterin de auto zat een 33-jarige man die zich niet kon legitimeren. Hij werd ter zake de Wet op de identificatieplicht aangehouden. Omdat twee van de drie gelinkt werden aan het overtreden van de Opiumwet werd besloten om de auto nader te onderzoeken. In het voertuig werd vervolgens een boodschappentas gevonden met een grote hoeveelheid wit poeder. “Mogelijk drugs gerelateerd”, aldus de politie. Hierna werd ook de bijrijder, een 27-jarige man uit Heikant, gearresteerd.

Vanmorgen is tot slot bij een huiszoeking op het adres van de 34-jarige man uit Vlissingen nog een hennepkwekerij aangetroffen, zo laat de politie weten.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (25-1-2021 om 15:37)
en dat noemt zich crimineel. echte criminelen passen wel op dat ze onder de radar blijven. dit stel? sukkels eerste klas.
Peter (25-1-2021 om 14:02)
Het is en blijft een probleem, maar bij de afschaffing van contant geld zal al deze zooi waardeloos worden.
Marco (25-1-2021 om 10:11)
Niet bepaald snuggere figuren. Dan heb je al wat op je kerfstok, ben je illegaal bezig, heb je notabene thuis ook nog illegale praktijken en dan ga je op een overbekende plek staan wanneer het niet mag... wat een figuren.
Tonnie (24-1-2021 om 20:57)
Dan heb je het als crimineel niet begrepen. Onder de radar blijven zou prioriteit moeten zijn. Maar goed, mooi werk van de politie!
Tian (24-1-2021 om 20:10)
Iedereen weet dat op terrein aan de Mc Donalds actief dealers op elk uur zijn. Altijd als ik er kom zie je het gewoon gebeuren. Maar nooit zie je er politie actief controleren
Johan (24-1-2021 om 16:19)
Hoe dom moet je dan wel niet zijn? Ook voor boeven is de avondklok van kracht.
Cookie-instellingen beheren