Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Duo gaat bewust wildkamperen ondanks verbod

Toegevoegd: 12-04-2020, 08.38 uur
Duo gaat bewust wildkamperen ondanks verbod
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in de gemeente Sluis twee personen beboet die bewust tegen de coronaregels in waren gaan wildkamperen.


De politie trof de twee tijdens een surveillance aan in de duinen. Volgens wijkagent Willem Pijpelink wisten de twee dat nachtrecreatie niet was toegestaan en overtraden ze dus bewust het verbod op nachtrecreatie uit de Zeeuwse noodverordening.

Volgens Pijpelink verklaarden de twee toch te zijn gaan kamperen omdat ze “al zo lang binnen zaten”. Pijpelink: “Ja net als de rest van Nederland... Een bekeuring gaat dan ook hun kant op.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maarten (23-4-2020 om 16:04)
Wie heeft hier objectief gezien last van? Tenzij er vuur gemaakt, afval achtergelaten, of geluidsoverlast veroorzaakt wordt? Je mag wel overdag wandelen of fietsen maar slapen in een tent is moord?
corona klasse (15-4-2020 om 22:44)
hier in de jachthaven in het centrum zit een kerel als sinds het begin van het verbod gewoon nog op zijn boot en slaapt daar ook, geen hond die er naar kraait. maar met zijn 3en te dicht bij elkaar dan wordt er wel opgetreden ? komt dat omdat die meneer een duur jacht heeft ? die hoort hier niet en maakt bewust een grove overtreding maar de jeugd bekend van korte concentratie vermogen moeten gelijk bekeurd omdat ze hier wonen en even niet opletten ? dat soort corona klasse justitie hoort natuurlijk niet. maar ja, zo is NL, alles naar de rijken en de arm gemaakten moeten de rekening weer ophoesten.
Wouter (12-4-2020 om 12:33)
Met een bekeuring word enkel de staatskas gespekt, het virus niet. Onzin allemaal.
Vrijheid van misbruik ? (12-4-2020 om 11:17)
Vind ik een goed idee van rini de jonge, dit soort lieden gewoon een weekje achter slot en grendel, dan kunnen ze leren wat binnen opgesloten zijn daadwerkelijk is. Want door dit soort totaal onzinnig en onverantwoordelijk gedrag is er de kans dat we straks wel in ons eigen huis opgesloten worden, door dit soort dat een kinder pyjama sleepover party in de duinen wil houden. En dat met de smoes dat ze al zo lang binnen zaten ? Ze kunnen toch gewoon overdag buiten in de zon lopen ? waarom dan s'nachts in de bosjes tussen de teken ? Nee, ik hoop dat ze goed aangepakt worden dus niet alleen een bekeuring voor overtreding noodverordening,maar ook een voor wildkamperen, en een stukje papier is een bekeuring voor illegale vuilstort, enz
Michel (12-4-2020 om 10:58)
Hoe lomp zijn die maar.
rini de jonge (12-4-2020 om 09:53)
ze mogen nog langer zitten op water en brood in torentijd vijf sterren gevangenis
Cookie-instellingen beheren