Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Nog eens 5 Coronapatiënten naar Terneuzen

Toegevoegd: 25-03-2020, 18.24 uur
Gisteravond werden al diverse patiënten overgeplaatst naar De Honte.
Gisteravond werden al diverse patiënten overgeplaatst naar De Honte.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Nadat dinsdagavond al 16 coronapatiënten naar het ziekenhuis in Terneuzen werden gebracht zijn daar nu nog eens vijf bijgekomen. Dat meldt ZorgSaam.


Dinsdagmiddag lagen nog vier coronapatiënten in De Honte, woensdagochtend waren dat er 20. Vanaf dinsdagavond kwamen namelijk 16 ambulances met patiënten uit collega-ziekenhuizen in Tilburg, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Uden en Gorinchem. Het landelijk verplaatsingsbureau had dit geïnitieerd om zo de druk in deze ziekenhuizen te verminderen. Na de 16 patiënten die gisteren, vannacht en vanochtend werden overgeplaatst, zijn inmiddels nog vijf patiënten vanuit Brabant naar Terneuzen overgebracht, zo meldt ZorgSaam.

“Het was voor onze medisch specialisten, verpleegkundigen, leidinggevenden en andere medewerkers echt alle hens aan dek om de toestroom goed en zorgvuldig op te vangen”, zo zegt ZorgSaam. “Wij helpen de collega’s in Noord-Brabant daar waar kan. Bij elk verzoek om patiënten van elders op te vangen, wordt uiteraard gekeken of er voldoende capaciteit voor de inwoners van de eigen regio overblijft”, zo zegt het ziekenhuis.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (26-3-2020 om 08:53)
@ Marion Van melle: Het RIVM meldt op haar kaart het aantal patiënten per 100.000 inwoners en dat is in Vlissingen 18. In de tabel van het RIVM zie je ook het aantal van 8 staan maar daar moet je even wat verder voor zoeken :). Maar HV klopt dus wel.
Marion Van melle (26-3-2020 om 08:44)
waardoor is er verschjl in het aantal coronapatientern in Vlissingen volgens HV zeeland (8) en het RIVM (18)?
john (26-3-2020 om 07:32)
Met dank aan het brabantse Carnaval
anneke (25-3-2020 om 22:09)
ja bram sommige mensen doen toch gewoon gezellig met de buren kletsen en natuurlijk niet afstand bewaren wel nee dat zal hun niet over komen; ik begrijp niet dat ze er niet bij stilstaan het is toch duidelijk gezegd op t v en in alle kranten, ik denk dat zulke mensen het pas snappen als ze naar het ziekenhuis moeten en dan zou het wel eens te laat kunnen zijn; en dat niet alleen ;door hun eigenwijze gedrag kunnen ze ook nog mensen besmetten ;en het zorg personeel en de longartsen hebben het nu al zo druk maar ook daar word niet aan gedacht ;als het maar gezellig blijft ;echt heel erg als je erover na ga denken
bram goeree (25-3-2020 om 19:00)
prachtig die inspanningen van al het zorg personeel .dat zouden de mensen op straat zich eens meer moeten realiseren en dus de regels goed op volgen .want daar ontbreekt het nogal aan .jammer .
Cookie-instellingen beheren