Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Nieuwe coronagevallen, niet iedereen meer getest

Toegevoegd: 16-03-2020, 16.29 uur - Update: 27-03-2020, 10.35 uur
Nieuwe coronagevallen, niet iedereen meer getest
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het aantal bevestigde Coronagevallen in Zeeland is verder opgelopen. Volgens de laatste cijfers van de GGD Zeeland is het COVID-19-virus nu bij 21 inwoners van onze provincie vastgesteld. Het werkelijke aantal besmettingen zal echter hoger liggen, zo heeft het RIVM eerder al gemeld. Niet iedereen met klachten wordt immers getest.


Vandaag is bij personen uit Oost-Souburg en Sas van Gent het COVID-19-virus definitief vastgesteld. De persoon uit Oost-Souburg ligt in thuisisolatie en de persoon uit Sas van Gent ligt in het ziekenhuis.

Niet iedereen wordt volgens de GGD nog getest op het coronavirus. “Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Onder de groep kwetsbare mensen vallen: mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Personen die niet getest worden maar meer dan 38 graden koorts en hoesten en benauwd zijn moeten thuis blijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn”, aldus de GGD.

GezondheidGezondheid

 

Eerste
Op 6 maart was een vrouw uit Scharendijke de eerste Zeeuw waarbij het virus werd vastgesteld. Afgaande op de door de GGD Zeeland gemelde besmettingen zijn op Zuid-Beveland 8 mensen besmet. In Zeeuws-Vlaanderen zijn 4 mensen Coronagevallen. Op Walcheren zijn dat er 6. Noord-Beveland, Tholen en Schouwen-Duiveland hebben elk één besmetting.

Gisteren werd besloten nieuwe vergaande maatregelen af te kondigen. Sinds gisteravond 18.00 uur zijn eet- en drinkgelegenheden dicht. Afhalen van eten is ook niet meer mogelijk. Wel mag eten nog worden thuisbezorgd. Scholen en kinderopvangcentra zijn sinds vandaag dicht. Wel is voorzien in opvang voor de kinderen van ouders werkzaam in de vitale sector.

Hygiëne
Naast de genomen maatregelen blijft nog altijd het dringende advies van kracht om de persoonlijke hygiëne goed in acht te houden. Was je handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, schud geen handen en gebruik papieren zakdoekjes. Verder wordt iedereen in Nederland gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.

Heb je geen klachten? Vermijd dan grote groepen en werk thuis als dat kan. Heb je (milde) verkoudheidsklachten als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of een verhoging tot 38 graden? Blijf dan thuis en beperk (sociale) contacten.

Minister-president Mark Rutte geeft overigens vandaag om 19.00 uur over de Coronacrisis een toespraak die live wordt uitgezonden door de NOS en RTL Nieuws.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren