Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Politie: 'Veiligheid op straat blijft prioriteit'

Toegevoegd: 18-03-2020, 18.49 uur
Politie: 'Veiligheid op straat blijft prioriteit'
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie neemt maatregelen vanwege het Coronavirus maar de veiligheid op straat blijft prioriteit en bureaus blijven gewoon open, zo zegt de politie.


Agenten worden uitgerust met beschermende middelen die ze kunnen gebruiken bij hulpverlening, zoals bij een reanimatie. “De veiligheid op straat blijft prioriteit. Op dit moment zijn er voldoende politiemensen beschikbaar. Er zijn geen signalen dat extra inzet nodig is vanwege de coronacrisis, ook niet bij het handhaven van de noodverordeningen”, zo laat een woordvoerder weten.

Criminelen krijgen volgens de politie geen vrij spel. “Uiteraard laten we criminelen niet lopen als ze op heterdaad worden betrapt. Dat geldt ook voor verdachten van ernstige feiten of van feiten die de rechtsorde bedreigen. Zaken waarbij sprake is van geweld, kwetsbare slachtoffers en zeden krijgen voorrang. Bij andere geplande aanhoudingen, zoals bij fraudezaken, zijn we terughoudender. Dit om een flessenhals in de strafrechtketen te voorkomen; rechtbanken zijn bijvoorbeeld gesloten.”

Politiebureaus blijven gewoon open. Wel schudden agenten volgens het RIVM-advies uiteraard geen handen meer. Een wapeninleveractie die deze maand voor onze regio gepland stond, is overigens wel voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Een week geleden zei de Zeeuwse politiechef Ronald Weydema al de verzuimcijfers goed in de gaten te houden maar dat er geen sprake was van een zorgwekkende situatie qua bezetting. Wel gaf hij aan dat wellicht later verdere prioriteiten gesteld moesten worden. Dat zou bijvoorbeeld betekenen dat onderzoeken stilgelegd moesten worden om zo mensen vrij te maken voor het werk op straat.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren