Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Belgische grens weer open voor familiebezoek

Toegevoegd: 30-05-2020, 11.12 uur
Belgische grens weer open voor familiebezoek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vanaf vandaag is familiebezoek over de Nederlands-Belgische grens weer toegestaan. Inwoners van beide landen mogen de grens passeren om hun familieleden te bezoeken.


Bij een bezoek over de grens moet kunnen worden bewijzen dat het om een familiebezoek gaat. De familieband moet worden aangetoond met bijvoorbeeld documenten, foto's en correspondentie. Daarnaast is ook een identiteitsbewijs noodzakelijk.

Het bezoeken van vrienden is nog niet toegestaan. Ook de overige grensmaatregelen blijven van kracht. Eenmaal in het buurland moet men zich uiteraard houden aan de daar geldende richtlijnen en maatregelen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JW (2-6-2020 om 22:03)
Ben blij dat de grens weer open is met België, ik heb een zondag eindelijk mijn dochter, schoonzoon en kleinzoon kunnen bezoeken. Was ook wel tijd ook, had ze al 4 maanden nuet gezien.
bram goeree (31-5-2020 om 19:44)
wat ik niet snap is dat Belgie de grens kan sluiten en weer openen en Nederland kan dit niet ?wat die Belgen doen kunnen wij toch ook .maar ja dan moet je controleren en daar zit het hem in .geen mensen genoeg voor deze controles .weg bezuinigd in de Rutte periode .om zijn kasboekje op orde te krijgen .daar zijn we al goed mee geweest .bedankt Rutte
Mar (31-5-2020 om 12:41)
@Hou toch op Over vanachter hun burootje gesproken.Uit je eigen toetsenbordje komt ook niet veel meer dan afzeiken.
Martin (31-5-2020 om 12:39)
Amai, Amai . Grens België Nederland ging zaterdag om 14.00 u onverwachts open. Jawel de Crem gooide dit in het nieuws. Alleen voor familie bezoek en boodschappen.. Dus ook tanken.! Door de uitspraak van de Crem gaat iedereen los. De grenzen zijn niet meer bewaakt en geen aanhoudingen meer. De grensstreek economie kan weer floreren.als dit maar geen Belgenmop is! Je weet het maar nooit met de Belgische politiek. maar een ding is zeker: meer bewegingsvrijheid en goed voor de economie. Advies voor de Crem: volgende keer beter communiceren met het Ollandse kabinet. Zij weten nog steeds van niets!!! Nu eerst naar België voor een frietje met pickles en tanken. Noodzakelijke verplaatsing. Amusement en let op jezelf en kijk ook naar die ander om!
Hou toch op ! (31-5-2020 om 10:33)
elders een zelfde bericht maar dan met een video van een hele belgische wielerploeg die als een kluitje op elkaar de hele weg terroriseren terwijl de de grens dan oversteken voor "familiebezoek". hou toch op, niemand luisterd meer naar die overheden die het zelf ook niet meer weten. Ze staan gewoon voor lul en meer niet en vanachter hun burootje sturen ze dan wat boa's die klappen mogen vangen. wat een schandelijke farce hoe de samenleving en democratie door het slijk gehaald wordt door die bestuurslieden die nog net willen doen alsof ze nog controle hebben..duidelijk is dat het grootste deel zich niets meer van hen aantrekt. dreigen met belachelijk hoge boetes is al het gezag dat ze nog dragen. krampachtig angst aanjagen dus...
Lekker Ventje (31-5-2020 om 10:09)
De grens is weer helemaal open zonder beperkingen maar "expert" loonik wist daar niets van zegt ie... Duidelijk dat hij al net zo goede verstandhouding heeft met de belgen als met de zeeuwen,,, Geen. Weer fijne informatievoorziening zodat wij voorbereidingen kunnen treffen,,,,niet dus.. Belachelijk gedoe, eerst moet je binnen een half uur sluiten en dan ineens staat half belgië weer op de stoep. En bedankt weer hoor !! Echt heel goed geregeld..
Cookie-instellingen beheren