Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Zeeuwse burgemeesters: 'Bedankt en blijf alert'

Toegevoegd: 25-05-2020, 18.34 uur
Zeeuwse burgemeesters: 'Bedankt en blijf alert'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De dertien Zeeuwse burgemeesters roepen via een gezamenlijke brief inwoners op om alert te blijven op het coronavirus. Tegelijkertijd bedanken ze iedereen die helpt bij initiatieven die ervoor zorgen dat iedereen de maatregelen beter vol kan houden. Hieronder de integrale inhoud van de brief.


“Het coronavirus overkwam ons en alles werd anders. Het virus raakt ons allemaal op verschillende manieren. Er werden mensen ziek, er waren naasten met zorgen en verdriet, er waren ondernemers die zonder werk kwamen te zitten, terwijl zorgpersoneel overuren maakte. Keukentafels werden kantoor én schoolbank en het balkon of tuin werd terras en speeltuin.”

“Daarnaast waren we genoodzaakt ook de deuren van onze provincie te sluiten voor toeristen. Zo konden we voorkomen dat ons zorgsysteem overbelast werd. Het was en is een moeilijke tijd. Maar de Zeeuwen hebben zich van hun beste kant laten zien. Want in plaats van verslagenheid zagen we strijdbaarheid, inventiviteit en een grote saamhorigheid. Mensen organiseerden acties voor zorgpersoneel, er werden bloemen bezorgd bij verpleeghuizen en kinderen genoten van berenspeurtochten.”

“De maatregelen waar we allemaal mee te maken kregen, werden door deze acties en zorg voor elkaar beter vol te houden. Daar zijn wij u dankbaar voor. De boodschap dat we alleen samen corona onder controle kunnen krijgen, heeft u ter harte genomen en met verve ten uitvoer gebracht. Het resultaat is dat de cijfers gunstig ontwikkelen en dat we nu een periode krijgen waarin de maatregelen kunnen worden versoepeld. Wij willen dat u daarvan kan genieten, dat heeft u verdiend. Maar blijf alert, het virus is nog niet uitgebannen en kan nog iedere dag voor dodelijke slachtoffers zorgen.”

“Gezien de laatste maanden hebben we er alle vertrouwen in dat u het juiste doet en de maatregelen opvolgt. Geniet van uw vrije tijd en nogmaals hartelijk dank voor uw inzet”, zo schrijven de burgemeesters

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Apartheid voor Nederlanders (26-5-2020 om 12:55)
met vandenH eens, wij moesten verplicht inspanningen leveren en afzien van een normaal leven, moeten binnen blijven en alleen voor noodzakelijke... ondertussen stikt het overal van de toeristen die zich helemaal nergens aan houden, geeneens kennis hoeven nemen van de regels die voor ons wel gelden ? Hebben wij die maanden dan helemaal voor niets afgezien ? Was dat dan gewoon een leugen ? Mogen wij dan gecompenseerd worden voor de maanden beperkingen die ons zijn opgelegd die blijbaar voor andere europeanen niet gelden ? Is dat niet gewoon keihard discriminatie ? En dan zijn er burgemeesters die ons complimentjes geven...Dat wij thuis moeten blijven zodat hun toeristen hier kunnen feesten zonder lastige zeeuwen ?
vandenH (26-5-2020 om 11:35)
Met Hemelvaart was de Zeeuwse kust helemaal vol van toeristen. Leuk, maar sociale afstand was plots helemaal verdwenen en niet meer mogelijk. Duitsers zijn in grote aantal aanwezig. Grens met Oostenrijk is dicht, maar niet om naar Nederland te komen., dus... Iedereen is welkom, maar als er te veel mensen aanwezig zijn... Wij hebben zo veel inspanningen gemaakt...
RB (26-5-2020 om 11:30)
@Inwoner De boulevard word afgesloten niet alleen voor jou veiligheid maar voor die van iedereen. Als men zich niet aan de regels houd van1,5 meter moet er ingegrepen worden. Of wil je weer terug naar de situatie in maart/april met duizenden doden als gevolg en een zorg die op zijn tenen loopt. Ik doe elke dag boodschappen bij de jumbo en heb amper een keer moeten wachten en dat was zeker niet vanwege Duitsers. Wees blij dat die willen komen om onze economie draaiende te kunnen houden hier. We zitten nu in een fase dat dat echt wel mogelijk is mits we ons aan de regels houden..
RB (26-5-2020 om 09:45)
Ja makkelijk zeggen J v P als je niet met cijfers komt. Dat jij ze niet ziet is logisch want het devies was afgelopen maanden blijf thuis, dan zie je ze een stuk minder. Aangezien je zegt dat er zelfs minder politie op straat is geweest de afgelopen tijd geeft mogelijk aan dat jij je niet aan de regels hebt gehouden, want omdat te kunnen concluderen moet je toch echt de straat op. Ook de politie heeft te maken met de maatregelen net zoals iedereen.. Niet alles is goedgedaan Mja het zijn ook aparte tijden, maar ik denk dat we het in Zeeland toch heel netjes hebben gedaan als je dat afzet tegen de cijfers in de rest van Nederland, wat zo terug te vinden is op internet. Samenvattend: Beejtje sneue reactie van je..
m (26-5-2020 om 07:57)
sorry ik voel me juist een beetje erg gecontroleerd de laatste tijd. zie op de gekste plekken politie staan. kom je je zoon op halen van school, wie staat er politie. Ben je even boodschappen aan het doen, rijden er 2 politie's over het parkeer terrein continu rondjes. ben je even een keer in de stad waar wij alleen mogen lopen. Wie rijdt er met de auto! om te controleren, de politie. prima, maar gaan ze op deze manier hopelijk weer een keer ook weer achter onze dieven/inbrekers aan?
Inwoner (25-5-2020 om 23:50)
Bedankt voor het hierheen halen van duizenden toeristen, de boulevard voor mij laat afsluiten en bedankt voor die wachtrij bij de jumbo, vol Duitsers. Echt bedankt!
Cookie-instellingen beheren