Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Speelkooien en skatebanen Terneuzen gesloten

Toegevoegd: 02-04-2020, 12.57 uur
Alle speelkooien, pannakooien en skatebanen in de gemeente Terneuzen gaan dicht.
Alle speelkooien, pannakooien en skatebanen in de gemeente Terneuzen gaan dicht.
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Alle speelkooien, pannakooien en skatebanen in de gemeente Terneuzen mogen tot nader order niet meer gebruikt worden. Volgens de gemeente blijken deze locaties ondanks de maatregelen rond het coronavirus nog te veel in trek voor groepen jongeren en is daarom besloten over te gaan tot sluiting.


Terneuzen laat weten dat door de jongeren lang niet altijd de verplichte anderhalve meter afstand werd gehouden. De gemeente roept nu jongeren op om op een andere manier een frisse neus te halen en dat ook niet in groepsverband te doen. “Ook ouders vragen we hierin een rol te spelen. We begrijpen dat de maatregelen niet leuk zijn, maar voor nu wel noodzakelijk in de strijd tegen het virus”, zo zegt de gemeente.

Burgemeester Jan Lonink spreekt in een speciale videoboodschap de jongeren rechtstreeks toe. "We doen dit niet om jullie te pesten maar omdat we willen dat zo weinig mogelijk mensen ziek worden. Denk aan je vader, je moeder, je opa, je oma. Als jij ziek wordt heb je kans dat je heb besmet en dat zij ziek worden of zelfs nog erger en sterven. Juist voor je opa of oma kan dat heel gevaarlijk zijn. We snappen dat je graag naar buiten wilt. Dat kan ook en is gezond maar doe dit niet in grote groepen en zorg dat je anderhalve meter afstand tot elkaar houd. De politie en de controleurs gaan hier ook goed naar kijken de komende tijd."

De volgende locaties mogen voorlopig niet meer gebruikt worden:
- Speelkooien: Simon Stevinhof (Terneuzen), Händellaan (Terneuzen), Jacobsschelp (Terneuzen), 1e Verbindingsstraat (Terneuzen), Beukenstraat (Terneuzen), Molenplein (Hoek) en Schippersinternaat (Terneuzen).
- Pannakooien: Hunzelaan (Terneuzen), Tamarindestraat (Terneuzen), Noteneeweg (Terneuzen), Martinus Eijkestraat (Terneuzen), Polderstraat (Zaamslag), Chrysantstraat (Terneuzen) en Waterlanden (Terneuzen)
- Skatebanen: Sportpark Oude Vaart (Terneuzen), St. Elisabethlaan (Sluiskil), Berlaerstraat (Koewacht), Onder de Brug (Sas van Gent) en Oud-Oosteinde (Axel)

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Quest (2-4-2020 om 15:37)
Burgemeester Jan Lonink kan zich beter eens bezig houden met de gehele veiligheidsregio. Alle burgemeesters en gemeentes aan het strand gaan dagjesmensen weren. Ze sluiten wegen af, blokkeren parkeerplaatsen en wat hoor je van Jan Lonnink op het nieuws? Niets. Zet de A58, de N57 en de N59 af. Waarschuw mensen thuis te blijven ook op Walcheren, Beveland etc. Zet parkeerplaatsen af etc. Maar nee hoor niets. We mogen onszelf als Zeeuwen best in bescherming nemen tegen de losgeslagen Brabanders die lekker een dagje naar het strand gaan. Niets tegen Brabanders, maar op dit moment komen ze even ongelegen.
Cookie-instellingen beheren